Bravúros játékkal verte 2-1-re az ukránokat a Cortina-csapat

User UserUser User
Vágólapra másolva!
2007.12.14. 20:40
Először győzte le a magyar jégkorong-válogatott Ukrajna legjobbjait. Pat Cortina együttese a Pannon kupán verte meg az ukránokat. A mieink már az első harmad után 2-0-ra vezettek, az ellenfél erejéből csupán a szépítésre tellett.
Vaszjunyin és Szélig öröme
Vaszjunyin és Szélig öröme
Vaszjunyin és Szélig öröme
Vaszjunyin és Szélig öröme

Szinte rögtön az elején emberelőnybe került a magyar válogatott, ennek köszönhetően sorra dolgozták is ki a helyzeteket Pat Cortina „tanítványai”. Igaz a fórt nem tudták kihasználni, de miután kiegészültek az ukránok, a mieink megszerezték a vezetést.

A hetedik percben ugyanis Kovács Csaba egy kipattanó korongot helyezett a kapuba. A magyarok ezután is lendületesen játszottak, remekül védekeztek és nem játszottak alárendelt szerepet a papírforma szerint erősebb ukránok ellen.

Meg is lett ennek az eredménye, hiszen az első harmad hajrájában újra emberelőnybe került a gárda, és Szélig Viktor önzetlen passza után Artjom Vaszjunyin megszerezte a második magyar találatot.

A második felvonás elején aztán összeszedettebben játszott az ukrán gárda, de a mieink továbbra is jól védekeztek, így a vendégek nem tudtak igazán nagy helyzeteket kidolgozni. Hovatovább Palkovics és Fekete mág növelhette volna is válogatottunk előnyét, mindketten a kapusba lőttek azonban.

A játékrész derekához közeledve emberelőnybe kerültek a sárgamezesek, és ekkor kezdtek el veszélyesen játszani. Gólt szerencsére ekkor sem szereztek, csupán egyszer választotta el őket egy hajszál ettől, de a korong a kapuvason csattant.

A folytatásban már jöttek a korábban elmaradt ukrán helyzetek is. Szuper Levente kiválóan védett, és bravúrjainak köszönhetően a Pat Cortina együttese tartotta magát, így a második szünetre is 2-0-s állásnál vonulhattak a csapatok.

A harmadik felvonás elején a mieink kettős emberhátrányban voltak, és sajnos nem is tudták elviselni a nagy nyomást, Jurij Gunko góljával szépítettek az ukránok.

A hátralevő időben kétszer is eltalálták a kapuvasat, azonban újabb gólt nem tudtak szerezni a mieink. Szerencsére az ellenfél sem volt eredményes, így a magyar válogatott először győzte le az ukránokat. Ellenfelünk azzal vigasztalódhatott, hogy a találkozó utáni büntetőlövéseket 2-1-re megnyerte.

JÉGKORONG, PANNON KUPA

MAGYARORSZÁG – UKRAJNA 2–1 (2–0, 0–0, 0–1)
Miskolc, 1000 néző, V: Wolas (lengyel), Wolf, Kincses (mindkettő magyar)
MAGYARORSZÁG: SZUPER – HORVÁTH A., TOKAJI, Peterdi, Vas M. Ladányi, SZÉLIG, SILLE, Palkovics, OCSKAY, VASZJUNYIN, KANGYAL, SVASZNEK, Fekete, Majoross, Benk, KOVÁCS CS., Gröschl, Fodor, Berta, Hüffner
Szövetségi kapitány: Pat Cortina
UKRAJNA: Szelivertszov – Gunko, Blagoj, Szalnikov, Cirul, Litvinenko, Navarenko, Polonickij, Szemencsenko, Jakovenko, Boriszenko, Szrijubko, Pobjedonoszcev, Karlov, Csernenko, Donika, Jakusin, Iszajenko, Pastuh, Gavriljuk, Dijacsenko
Szövetségi kapitány: Vladimir Golubovics
Gólok. 06:29: Kovács Cs. (Gröschl, 1–0). 19:34: Vaszjunyin (Szélig, Palkovics – emberelőny, 2–0).40.50: Gunko (Litvinenko – kettős emberelőny, 2-1).
Kiállítások: 22 perc, ill. 14 perc
A másik mérkőzésen:
Japán-Lengyelország 3–2 (1–1, 1–0, 1–1)
A szombati program
Ukrajna–Japán, 16. Magyarország–Japán 19.30 (Sport 1 Tv)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik