Harmadik mérkőzésén harmadszor kapott ki a székesfehérvári csapat

Vágólapra másolva!
2007.09.27. 21:58
Elszenvedteharmadik vereségét is az osztrák jégkorong-bajnokság élvonalában (Erste Bank Liga) az Alba Volán csapata. Jan Jasko tanítványai ezúttal a Villacher SV otthonába látogattak, és 5-2-es vereséget szenvedtek.
Budai ezúttal öt gólt kapott
Budai ezúttal öt gólt kapott
Budai ezúttal öt gólt kapott
Budai ezúttal öt gólt kapott

TV-s meccsen mutathatta meg mire képes az osztrák élvonalban az Alba Volán csapata. A fehérváriak ellenfele ezúttal ez előző kiírás ezüstérmese, a Villacher SV volt a harmadik forduló nyitómérkőzésén. A győzelem, de akár még az egyetlen pont megszerzése ezúttal is elmaradt.

Gyakorlatilag másfél perc alatt rendezte le a találkozó sorsát az osztrák együttes. A mérkőzés előtt a bajnokság nyolcadik helyén álló Villach az első harmad derekán gyors egymásutánban három góllal terhelte meg Budai Krisztián kapuját, s ezzel a mérkőzés kimenetele már eme korai szakaszban eldőlt.

Pedig nem kezdett rosszul a Volán. Ezúttal is a kiállítások játszották a főszerepet az összecsapás elején. A játékvezetők kölcsönösen szórták ki a két csapat játékosait, hol a magyarok, hol az osztrákok játszhattak emberelőnyben.

A "fejetlenség" a 8. perc környékén szűnt meg, ezután többnyire egyenlő létszámnál hokiztak a csapatok. Az egyenlő létszámos játékban pedig a hazaiak voltak jobbak.

Markus Peintner kezdte meg a gólgyártást az első játékrész 9. percében, majd amikor alig másfél perccel később Günther Lanzinger is betalált, már három volt a fehérvári csapat hátránya. A két gól között Dany Bousquet volt eredményes - nem sok esélye maradt a amagyar bajnoknak.

A második felvonásra összeszedte magát a Volán. Sőt, Tokaji Viktor találata azt eredményezte, hogy Jan Jasko csapata megnyerte ezt a harmadot.

A záróharmadban ismét másfél percig nem koncentrált kellően a bajnokság utolsó helyé álló magyar csapat. A 46. percben Daniel Gauthier, míg a 48. minutumban Marc Brown helyezte a pakkot Budai hálójába.

Egy perccel később Kurt Macsweyn kozmetikázta az eredményt, találatával kialakult az 5-2-es végeredmény.

ERSTE BANK LIGA

3. FORDULÓ:
Vilacher SV-Alba Volán 5-2 (3-0, 0-1, 2-1)
Gólszerzők: Peintner, Bousquet, Lanzinger, Gauthier, Brown ill. Tokaji, Macsweyn
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik