A triplázó Gröschl Tamás vezérletével nyert a bajnoki címvédő

Vágólapra másolva!
2007.09.04. 21:24
Harmadszor találkozott egymással a két csapat, ám ezen a mérkőzésen a válogatottakkal telitűzdelt Volán nem engedte ki kezéből a győzelmet, megérdemelten nyert az idegesen játszó csíkiakkal szemben. A fehérvári diadalból elévülhetetlen érdemeket szerzett Gröschl Tamás, aki háromszor is eredményes volt.
Gröschl Tamás háromszor villant
NS-archív
Gröschl Tamás háromszor villant
Gröschl Tamás háromszor villant
NS-archív
Gröschl Tamás háromszor villant
A két gárda zsinórban harmadik összecsapásán ismét a „farmcsapatát” küldte jégre a Volán, igaz némileg erősebb összetételben a vasárnapi meccshez képest. Ez meglátszott a hazaiak játékán is, ugyanis a válogatottakból álló első soruk játéka nem ízlett a vendégeknek.

Igaz, a 4. percben még ők a Sportclub vezetett, ám ezt hamarosan Gröschl Tamás formás akció után kiegyenlítette. A folytatásban előbb Hegyi Ádám lövése zúgott el centiméterekkel a keresztvas felett, majd a túloldalon Budai Krisztián babonázta meg Moldován Ervint, aki egyedül vezethette kapura a pakkot. Kiegyenlített volt a találkozó, bár a harmad közepén erősen szorongatott a Sportclub – eredménytelenül.

Majd válaszul a 33. percben az emberhátrányban levő Volán Gröschl találatával a vezetést is megszereztem majd ugyanő tovább növelte a hazai előnyt.

Még született mindkét oldalon egy-egy találat, de ez már nem változtatott azon, hogy ezen az estén a Volán győzelme megérdemelt volt.

”Gratulálok a csapatnak, éles, kritikus helyzetekben jól döntöttek, míg Budai Krisztián a kapuban tartotta a gárdában a lelket” – mondta Kóger István a mérkőzés után.

”Összességében elégedett vagyok a fiúkkal, bár a fegyelmezetlenségek rányomták a bélyeget a csapat játékára, sajnos a bírói tévedésekkel nem tudtunk mit kezdeni a végén” – értékelt Gál Sándor.

JÉGKORONG OB I, 3. FORDULÓ

ALBA VOLÁN - SPORTCLUB CSÍKSZEREDA 4–3 (1–1, 1–0, 2–2)
Székesfehérvár, 200 néző. V: Németh M., Baros, Haszonits
ALBA VOLÁN: BUDAI – SVASZNEK (1), MAJOROSS (1), Fodor 1, GRÖSCHL 3, Vaszjunyin, Barabás, Borostyán, Sofron, Feil A., HEGYI (1), Galambos, Horváth Á., Maklári, Németh Á., Tóth A., Somogyi, Kiss-Juhász, Roczanov, Szűcs, Gazdag
Vezetőedző: Kóger István
CSÍKSZEREDA: Kozuch – Poznik, Duda (1), Misal 1, Filip (1), SÁNDOR (1), Antal I., Adorján, Szőcs Sz. 1, Hozó, MOLDOVÁN, Kósa, Papp Sz., Ordzovensky 1, Carsky, Kavulic, Szőcs E., Sprencz, Péter, Zerkula, Zsók
Vezetőedző: Gál Sándor
Kiállítások: 14 perc illetve 16 perc + 10 perc fegyelmi (Misal, Filip) + végleges fegyelmi (Adorján) + végleges kiállítás (Poznik, Filip)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik