Egy sikerre a döntőtől a fehérváriak

Vágólapra másolva!
2007.02.15. 20:33
Az élvonalbeli jégkorong-bajnokság, a Borsodi Liga elődöntőjének második mérkőzésén a magyar bajnoki címvédő Alba Volán-FeVita hazai pályán a tegnapihoz hasonlóan ismét három góllal gyűrte le ellenfelét, a romániai Csíkszereda csapatát. A fehérváriaknak így már csak egy győzelemre vannak a döntőtől. Folytatás február 26-án, Csíkszeredán.
Már csak egy győzelem kell a döntőbe jutáshoz a címvédő fehérváriaknak, de a Csíkszereda kemény ellenfélnek ígérkezik
Danis Barna
Már csak egy győzelem kell a döntőbe jutáshoz a címvédő fehérváriaknak, de a Csíkszereda kemény ellenfélnek ígérkezik
Már csak egy győzelem kell a döntőbe jutáshoz a címvédő fehérváriaknak, de a Csíkszereda kemény ellenfélnek ígérkezik
Danis Barna
Már csak egy győzelem kell a döntőbe jutáshoz a címvédő fehérváriaknak, de a Csíkszereda kemény ellenfélnek ígérkezik

BORSODI LIGA, ELŐDÖNTŐ:

MÁSODIK MÉRKŐZÉS:
Alba Volán-FeVita – SC Csíkszereda (románia) 4-1 (2-0, 2-0, 0-1)
Székesfehérvár, 800 néző, V: Halassy, Haszonits, Barabás
Alba Volán: BUDAI – ONDREJCIK, TŐKÉSI, Kovács Cs. 1, Ocskay, Palkovics (1), Svasznek, POZNIK 1 (1), HOLÉCZY (2), PALOVCIK (2), STASTNY 2 (1), Kangyal, Borostyán, Fodor, Gröschl, Majoross, Csibi, Simon, Rajz, Rehák, Vaszjunyin. Edző: Jan Jasko, Énekes Lajos.
Csíkszereda: Kucera – Strapko, Valko, Sándor, Filip (1), Kavulic 1, Nagy I., Adorján, Moldován, Hozó, Szőcs Sz., Kósa, Papp Sz., Elekes, Tankó, Zsók, Antal I., Szőcs E., Péter Sz., Zerkula, Ilavsky. Edző: Gál Sándor.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2–0, az Alba Volán javára

Michal Stastny két góljával döntő érdemeket szerzett a fehérvári győzelemből
Farkas József
Michal Stastny két góljával döntő érdemeket szerzett a fehérvári győzelemből
A felek szerdán már megmérkőztek egymással, a Volán akkor is 4-1-re győzött.

A tegnapi forgatókönyv szerint alakult a mérkőzés eleje, hiszen az első harmadban kétgólos előnyre tettek szert a hazaiak. Igaz, annyi változás azért történt, hogy ezúttal elmaradt a vendégek szépítő találata.

A második perc végén máris emberhátrányba került a Volán, de ebből kisebb meglepetésre a létszámban megfogyatkozott hazaiak jöttek ki jobban: góllal.

Palovcik harcosan a vendégkapu mögött korongot szerzett, majd visszahúzta azt és az érkező Stastnynak ziccerben nem okozott gondot a hálóba találnia. Hol voltak a különben létszámfölényben játszó vendégek?

A lendületben maradt fehérváriak a 9. percben Kovács Csaba szépségdíjas találatával növelték előnyüket. A szélvészgyors játékos Palkovics remek ütemű passzát két védő között emelte kapásból, látványosan a kapu bal felső sarkába.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A hazai ketrec előtt álló Budainak ritkán akadt védenivalója, de számára azok is jobbára rutinfeladatot jelentettek. A harmad végére kiegyenlítettebbé vált a játék, az addig ritmustalan vendégek elkapták a fonalat.

Hazai emberelőnnyel kezdődött a második harmad, amelyben számtalan parázs jelenet alakult ki a csíki kapu előtt, gól azonban nem született.

A 30. percben aztán Palovcik nagy lendülettel tört be az ellenfél harmadába a jobbszélen, nagyszerűen vette észre, majd remekül játszotta meg az akciót belül üresen kísérő Stastnyt, aki újabb gólt szerzett.

A kapott gól után az emberelőnybe került vendégek sortűz alá vették Budai kapuját, akinek ezúttal már minden tudására szüksége volt, hogy megőrizze hálója ártatlanságát. Sikerült neki, pedig csapata szinte ki sem tudott menni saját harmadából.

A harmad vége előtt Poznik is feliratkozott a gólszerzők közé: a védő a kékvonalról bombázott elemi erővel a vendégek kapujába.

Kemény, de sportszerű volt a jó iramú mérkőzés, amelyen a nagy igyekezetbe azért becsúszott néha egy-egy kiállítás is.

A zárórész 31. másodpercében megszerezte szépítő találatát a vendégcsapat: Kavulic úgy vette be a fehérvári kaput, hogy csupán egy társával okozott ekkora zavart a harmadban korcsolyázó, de valószínű még az „öltözőben” maradó négy hazai korongos között.

A játékrész és a mérkőzés hátralévő idejében a vendégek nagy erőket mozgósítottak az újabb gólért, de hiába az igyekezetük, gólt ugyanúgy nem ütöttek, mint a néhány, ám annál veszélyesebb támadást vezető hazaiak.

A Volán a három győzelemig tartó párharcban 2-0-s előnyre tett szert, de nagyon oda kell tenniük magukat a fehérváriaknak, ha már az elkövetkezendő két, idegenbeli összecsapáson ki akarják harcolni a továbbjutást a rendkívül lelkes csíkiak ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik