Vb 2014: a brazilok orvosa a FIFA-t kritizálja Neymar sérülése miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.06. 08:51
null
Neymar sérülése után már nem léphet pályára a vb-n (Fotó: Action Images)
A brazil válogatott csapatorvosa, José Luiz Runco sajtótájékoztatón elmondta, élete egyik legnehezebb pillanata volt, amikor közölte Neymarral, hogy véget ért számára a vb.

„Nem is engedtem meg a srácoknak, hogy kérdezősködjenek róla – mondta Neymar sérüléséről Runco. – Nagyon nehéz pillanat volt, amikor közöltem vele, hogy vége a világbajnokságának, és láttam elérzékenyülni. Akkor nyugodott le egy kicsit, amikor elmondtam neki, hogy 22 évesen még rengeteg lehetőség van a karrierjében.”

„Negyven-negyvenöt nap múlva visszatérhet a pályára, és semmi sem akadályozza meg abban, hogy megtekintse a találkozókat. Mondhatjuk, hogy szerencsés volt, mert nem szenvedett maradandó sérülést, annak ellenére, hogy a hátát találta el az ellenfél.”

Az orvos szerint a FIFA is hibás benne, hogy ilyen sérülések megtörténhetnek.

„Sok csúnya szabálytalanságot láttam, és nem érzem úgy, hogy a játékvezetők eleget foglalkoznak a játékosok egészségének védelmével. A képek, amiket elküldtünk a FIFA-nak, egyértelműen megmutatják, hogy az ellenfél felugorva a térdével találta el Neymar hátát, és nem is akarta megjátszani a labdát.”

„Neymar úgy gondolta, jobb neki, ha a családja mellett gyógyul, és ezzel nincs semmi probléma, csak annyit kértünk tőle, hogy péntek este még maradjon, hogy megfigyelés alatt tudjuk tartani. Bízom benne, hogy a srácok nélküle is megnyerik a vébét.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik