Vb 2010: Nem lesz Bayern-játékos a világbajnok csapatban - Van Gaal

Vágólapra másolva!
2010.05.26. 14:49
Louis van Gaal, a Bayern München vezetőedzője szerint a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságot megnyerő válogatottban nem szerepel majd a bajor klub egyetlen futballistája sem.

Van Gaal szerint – akinek irányítása alatt a Bayern München szombaton 2–0-ra elveszítette a Bajnokok Ligája döntőjét az Interrel szemben – a világbajnok vagy Dél-Amerikából, vagy az Ibériai-félszigetről érkező csapat lesz.

„Hogy őszinte legyek, nem számítok rá, hogy bármelyik játékosom világbajnok lesz a nyáron. Szerintem a brazilok vagy a spanyolok nyernek" – mondta az 58 éves tréner.

A bajorok keretéből összesen tizenhárom futballista vesz részt a labdarúgó-világbajnokságon: nyolc német, három holland, egy francia, valamint egy argentin válogatott labdarúgó.

A holland szakember szerint az argentin Martin Demichelisnek nagy esélye lenne a világbajnoki győzelemre, de nem Diego Maradona irányításával.

„Argentína talán jelenleg a legjobb válogatott, de azt hiszem, ugyanolyan fontos, hogy a csapatnak jó edzője legyen" – tette hozzá Van Gaal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik