Vb 2010: Hoeness a válogatottság lemondását tanácsolja Ballacknak

Vágólapra másolva!
2010.06.02. 11:30
Uli Hoeness, a Bayern München elnöke azt tanácsolja a jelenleg sérült Michael Ballacknak, hogy felépülése után se térjen vissza a válogatottba.

„Úgy gondolom, nem okos dolog a 2012-es Európa-bajnokságot célként kitűznie. Még akkor is, ha ez keserű döntés: mindenkinek meg kell találnia az időpontot, amikor visszavonul" – nyilatkozta Hoeness a német sajtóban.

Hoeness véleménye szerint a 2012-es Európa-bajnokság nem lenne megfelelő pillanat Ballack karrierjének befejezésére, akkor ugyanis már 35 éves lesz, ezért nem biztos, hogy megfelelően tudna teljesíteni a válogatottban.

„Ha a 2012-es torna világbajnokság lenne, akkor még megérteném, hogy ott szeretne lenni. De az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokság nem az az esemény, amelyre az ember azt mondja: ez lebegett a szemem előtt álmatlan éjszakáimon" – vélekedett a Bayern München elnöke.

„Dél-Afrikában hiányozni fog egy olyan tapasztalt játékos a német válogatottból, mint Michael Ballack, aki fontos meccseken fontos gólokat tud lőni, és meg tudja tartani a labdát. Más szemszögből viszont ez egy nagy lehetőség Schweinsteiger és Lahm számára, hogy bizonyítsanak" – mondta Hoeness.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik