Vb 2010: Budapesten derülhet ki, ki lesz a németek első számú kapusa

Vágólapra másolva!
2010.05.24. 11:59
A német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw továbbra is titkolózik: a szakember egyelőre nem hozta nyilvánosságra, ki lesz a Nationalelf első számú kapusa és csapatkapitánya a dél-afrikai világbajnokságon. Az egyik kérdésre legkésőbb a magyar válogatott elleni felkészülési mérkőzésen választ kapunk.

Löw a Bildnek nyilatkozva elmondta, már döntött, azonban először az érintett játékosokkal szeretne személyesen beszélni, ezt követően pedig a csapat többi tagjával közli döntését. Ez azt jelenti, hogy legkorábban csütörtökön ad nyilvánosan is választ a német közvéleményt élénken foglalkoztató kérdésekre, ugyanis a Bayern München játékosai akkor csatlakoznak az edzőtáborozó kerethez.

Legkésőbb azonban szombaton, a Magyarország elleni felkészülési mérkőzésen kiderül, ki lesz a németek első számú kapusa a tornán, ugyanis Löw kijelentette: „Az véd majd a vb-n, aki a magyarok ellen a kapuban áll majd."

Ez alapján feltételezhető, hogy a mieink ellen a csapatkapitányi karszalagot is az a játékos viseli majd, aki Dél-Afrikában a pályára vezetheti a Nationalelfet.

A kapus- és kapitánykérdés azt követően lett aktuális, hogy sérülés miatt René Adler és Michael Ballack is kénytelen kihagyni a június 11-én kezdődő világbajnokságot. A kapusposztra Manuel Neuer, Tim Wiese és Hans-Jörg Butt közül kell választania Löwnek, míg a kapitányi karszalagra Miroslav Klose, Bastian Schweinsteiger és Philipp Lahm is esélyes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik