Maradona: Argentína büszke lehet a válogatottra

Vágólapra másolva!
2010.06.28. 00:53
null
A lecserélt Téveznek kijárt Maradona gratulációja (Fotó: Action Images)
Az argentin labdarúgó-válogatott 3–1-re nyert Mexikó ellen a dél-afrikai világbajnokság nyolcaddöntőjében, és készülhet a Németország elleni negyeddöntőre. A mérkőzésen Carlos Tévez két, Gonzalo Higuaín egy gólt szerzett, míg a mexikóiak szépítő találata Javier Hernández érdeme. A délutáni Németország–Anglia találkozóhoz hasonlóan a vasárnap esti mérkőzés sem ment le óriási játékvezetői hiba nélkül: a 26. percben az argentinok vezető találatát hatalmas lesállás előzte meg, ami olyan mély nyomot hagyott a mexikóiakban, hogy nem sokkal később már kétgólos hátrányba kerültek, ez pedig döntőnek bizonyult.    

 

SZAVAZÁS

Kell-e a futballban a videobíró?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nagyon fontos lépés volt ez – értékelte a győzelmet a két gólt is szerző Carlos Tévez. – Már a legjobb nyolc között vagyunk, ráadásul jól is játszottunk. Pihennünk kell most, és kiélvezni a győzelmet, amelyet egyáltalán nem volt könnyű kiharcolni a mexikóiak ellen."

„A mérkőzés elején megleptek minket, de miután megszereztük a vezetést, megnyugodtunk. Az argentin emberek élvezik a világbajnokságot, teljes joggal, hiszen minden okuk megvan az ünneplésre. Remélem, a továbbiakban is így futballozunk. Sikerre éhes vagyok, nagyon akartam már bizonyítani, ez most sikerült. Ezért is voltam kissé csalódott, amikor lecseréltek, még ha meg is értettem, hogy ez a csapat érdekeit szolgálja."

„Gratulálok a csapatomnak! Argentína kilencven percen át szuper volt. Játékosaim megtartották a labdákat, és azokat pontosan játszották meg. Nehéz mérkőzést nyertünk meg. Tudtuk, hogy jobbak vagyunk, bár ezt nem könnyen igazoltuk" – fogta tőle szokatlanul rövidre Diego Maradona, de aligha kell sokat várnunk majd a bővebb folytatásra, amelyet aztán kritikusai valószínűleg nem tesznek ki az ablakba.

A szövetségi kapitány szerint játékosai szívvel-lélekkel küzdöttek a győzelemért, és a továbbjutást követően büszke lehet rájuk egész Argentína.

KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG
 A MÉRKŐZÉS LEGJOBB KÉPEIT
KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG A MÉRKŐZÉS LEGJOBB KÉPEIT

Maradona dicsérte az ellenfelet, majd rögtön a sajátját, mondván: az argentin gárda jobb, mint a mexikói. Hozzátette, alig várja, hogy megmérkőzhessen a német együttessel, amelynek már nagyon szívesen visszavágna az 1990-es, elveszített vb-döntőért.

„Pályafutásom egyik mélypontja volt az a találkozó" – mondta Maradona, aki könnyek között hagyta el a pályát húsz évvel ezelőtt.

„Háromgólos vezetésünk után átengedtük a teret Mexikónak, és kontrákra rendezkedtünk be – mondta Gonzalo Higuaín. – Ellenfelünk sokat jött előre, de nem tudott újítani, nem tudott meglepni minket. Nagyon nehéz mérkőzés volt, de csapatunk jól játszott, és ott vagyunk a negyeddöntőben, most ez a legfontosabb. Videón alaposan kielemeztük Mexikó játékát, ismertük az erősségeiket. A gólom előtt ajándéklabdát kaptam, és bár úgy éreztem, kicsit hosszan szöktettem magam, végül megoldottam a helyzetet."

„Nem is akarok sok szót vesztegetni a játékvezetőre – nyilatkozta a mérkőzés után Aguirre. – A lesgól után nem koncentráltunk eléggé, kaptunk gyorsan még egyet, onnan pedig már nem tudtunk felállni. Túl sok a fiatal játékosunk, sokan közülük még csak huszonegy esztendősek. Négy év múlva sokkal jobbak leszünk. Tíz-tizenegy nagyon jó fiatal labdarúgónk van, így tovább lehet menni azon az úton, amelyen idáig jutottunk. Ehhez viszont sok türelemre lesz szükség, de nincs más választásunk."

„Sokba kerültek nekünk a figyelmetlenségek és a játékvezető tévedése, de hát ilyen a futball. Sőt ilyen a világbajnokság: játszunk az argentinokkal, és kikapunk, de készen állunk rá, hogy újra találkozzunk velük" – mondta a tornán végig kiválóan futballozó mexikói Carlos Salcido.

ARGENTÍNA–MEXIKÓ 3–1
 
A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETI ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET!
A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETI ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik