Del Bosque: Nem mondtuk, hogy megnyerjük a vb-t

Vágólapra másolva!
2010.06.16. 20:29
null
Villa (balra) és a spanyol csapat elhasalt Svájc ellen (Fotó: Action Images)
Szörnyen kezdődött Spanyolország számára a dél-afrikai világbajnokság, és a La Roja tagjai meglepőnek tartják a Svájc elleni eredményt. Vicente del Bosque szövetségi kapitány nem hiszi, hogy azért kaptak ki, mert favoritnak tartották magukat. Xavi szerint igazságtalan eredmény született, míg Ottmar Hitzfeld úgy véli, szerencséjük is volt.

Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya nagyon bosszús volt a Svájc ellen elbukott meccs után, és meglepetésnek tartja, hogy a La Roja kikapott az első meccsén.

„Meglepetés születetett, a győzelemre hajtottunk, de ez nem a mi napunk volt. Az utolsó pillanatokban nem voltunk elég pontosak, pedig uraltuk a meccset. Ez azt jelenti, hogy meg kell nyernünk a hátralévő két meccsünket a csoportban. Nem ért véget a vébé, még van két találkozónk ebben a szakaszban, amelyekre fel kell pörögnünk" – mondta a lefújást követően Del Bosque.

„Bosszús vagyok, mert lehet veszíteni a labdarúgásban, de nem így. Nem gondolhatunk arra, hogy szerencsétlenek voltunk. A csoportkörben vagyunk, és senki sem mondta közülünk, hogy favoritok vagyunk. Ma nagy bosszúság ért minket. Senki sem mondta, hogy világbajnokok leszünk" – jelentette ki a spanyol szövetségi kapitány.

Del Bosque úgy véli, a hátralévő két csoportmeccsen mindenképpen győznie kell a spanyol csapatnak. A mester szerint a svájciak jól felkészültek a selección stílusából.

„Nem jó előjel, hogy elbuktuk az első mérkőzést, de most kötelességünk túllépni ezen a helyzeten, és megpróbálni megnyerni a másik két csoportmeccset. Ez a jövőnk. Mindegyik mérkőzés más. A saját játékunkkal érkeztünk ide, de a stílusunk nem működött Svájc ellen. Az ellenfél védekező szellemben játszott, és a kontratámadásokra épített. A játékunk nemcsak a labdabirtoklásra épül, de most nem tudtuk sokszor feltörni az ellenfél védelmét, bár voltak helyzeteink, és fordíthattunk volna" – mondta Del Bosque, aki valószínűleg tudja, hogy még egy csapat sem nyert úgy vb-t, hogy elbukta az első meccsét.

Ottmar Hitzfeld, a svájciak szövetségi kapitánya természetesen nagyon örült a sikernek, és büszke volt játékosaira, de azt elismerte, hogy a szerencsére is szüksége volt együttesének a győzelemhez.

„Nagyon jó érzés az egyik favorit ellen győzni. Váratlan három pontot szereztünk, de a csapat kiválóan játszott, nagyon elégedett vagyok a játékosokkal. Ez önbizalmat adhat a Chile elleni meccshez is, amelyen hasonlóan nehéz dolgunk lesz. Ezen a mérkőzésen az egyik csapatnak szerencsére volt szüksége. Jól kezdtük a találkozót, szervezettek voltunk. Sikerült megfékeznünk a támadásokat. A spanyolok a szünet után még erőteljesebben támadtak, és kissé kinyíltak, ezért megpróbáltuk kihasználni a felszabadult helyeket gyors támadásokkal" – mondta Hitzfeld.

„A célunk az volt, hogy két zárt sorban védekezzünk egységes rendszerben. Aki a spanyolok ellen nyíltan játszik, az azt kockáztatja, hogy gyors támadásokból gólt kap. Gelson Fernandes az utolsó pillanatban került be a keretbe. Olyan futballista, aki a csapatért játszik. Diego Benaglio kapus pedig szinte megnyerte nekünk a találkozót. Végig összpontosított, kiváló teljesítményt nyújtott" – tette hozzá a kapitány, aki elmondta, Philippe Senderos bokája sérült meg, és bízik benne, hogy nincs szakadása a védőnek.

„A spanyolok kissé idegesek lettek, mert nem sikerült betalálniuk, csak támadtak és támadtak. Szerencsénk volt, mert a legtöbb lövésük mellé ment, vagy kivédte a kapusunk. Történelmet írtunk, mert Svájc először győzte le Spanyolországot. Bízom a játékosaimban, de a nyolcaddöntő még messze van. Keményen fel kell készülnünk Chile ellen" – jelentette ki Hitzfeld.

A JÁTÉKOSOK MONDTÁK
Iker Casillas: – Senki sem várta, hogy ilyen eredmény születik. Szomorúak vagyunk, elégedetlenek és levertek, de mindig meg kell találni a pozitív dolgokat, amelyek jól jöhetnek a következő meccsekre. Csapatunk játéka alapján senki sem várhatta, hogy kikapunk. A svájciak tudták, hogyan védekezzenek és állítsák meg a támadóinkat. Egy rögzített szituáció után két érintéssel a kapunk előtt teremtek, és sikerült betalálniuk a kavarodás után. A további mérkőzéseken is játszanunk kell, és nyernünk a találkozókat.
Xavi: – Váratlanul ért bennünket, hogy kikaptunk. Igazságtalan eredmény született, mivel mi uraltuk a meccset, ők pedig védekeztek, és betaláltak egy támadásból. Sok helyzetet alakítottunk ki, de ahogy már több vb-meccsen is láthattuk, apróságok döntenek. Két helyzetük volt, az egyik kapufa, a másik gól lett, míg nekünk négy-öt tiszta ziccerünk volt. Ennek ellenére nyugodtak vagyunk, és dolgozunk tovább. Két meccsünk van még a csoportban, és van időnk felkészülni. Ez nem a nyolcad- vagy a negyeddöntő volt.
Andrés Iniesta: – Bosszús vagyok, hogy így kezdtük a vébét. Az első meccset fontos lett volna megnyerni. Ez nem jött össze, de még van két csoportmeccsünk. Nyugodtnak kell lennünk, és nem szabad butaságot csinálni. A sérülésem nem súlyos, csak egy rúgást kaptam a térdemre, de nem vészes. Újra játszani akarok. A herceg bejött az öltözőbe, hogy megvigasztaljon minket.
 
Gelson Fernandes: – Spanyolország kiválóan játszott. Szerencsénk volt. Jól védekeztünk, de náluk volt a labda. A spanyolok elleni sikerhez szerencsére van szükség, és nekünk most ez megvolt. Nem vagyok ahhoz szokva, hogy gólt szerzek, meg is lepődtem, hogy sikerült. Reméljük, Chilét is meg tudjuk lepni.
A spanyol AS napilap szerint les volt Fernandes gólja
A spanyol AS napilap szerint les volt Fernandes gólja
SPANYOLORSZÁG–SVÁJC 0–1
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik