Vb 2022: Az egész világ Horvátországot nézte és csodálta – a horvát kapitány

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.12.10. 11:52
null
Zlatko Dalic boldog és büszke a brazilok kiejtése után (Fotó: AFP)
Horvátország eufóriában úszik, ami nem meglepő, hiszen a válogatott a katari világbajnokság negyeddöntőjében a torna fő esélyesének kikiáltott Brazíliát búcsúztatta a tizenegyespárbaj megnyerésével, s már csak egy győzelemre került attól, hogy megismételje a négy évvel ezelőtti bravúrját, amikor a nemzeti együttes bejutott a világbajnokság döntőjébe, azonban ott 4–2-es vereséget szenvedett Franciaországtól. A győzelem másnapján Zlatko Dalic, a válogatott szövetségi kapitánya a délelőtt megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy boldog és büszke is, hiszen a torna egyik favoritja, a brazil válogatott ellen sikerült kiharcolniuk az elődöntőbe jutást.

„Hihetetlenül büszke vagyok, mivel Horvátország a világ négy legjobb válogatottja között van. Egy csodálatos este volt, valami csoda szép. Az egész világ Horvátországot nézte és csodálta a kvalitásunkat. Fáradt, de boldog is vagyok. Élvezni kell ezt a pillanatot” – mondta Dalic, aki elmondta, nagyon sokan gratuláltak neki, nem is volt ideje az összeset elolvasni.

„Megmutattuk, hogy az utolsó csepp vérünkig harcolunk, sosem adjuk fel, és ez a mi üzenetünk” – nyilatkozta a kapitány, aki arra a kérdésre, hogy a labdarúgók mennyire fáradtak, mennyit vett ki belőlük a Japán és a Brazília elleni kétszer százhúsz perces csata, a következőket válaszolta:

„A győzelem mindent felülír, és elfelejted az összes gondod. Pénteken nem lehetett látni rajtuk, hogy Japán ellen is 120 percen át a pályán voltak. A fáradtságról nincs idő gondolkodni, azonnal kezdjük a felkészülést az Argentína elleni meccsre. Az argentinok – az előző vb-n elért eredmény miatt – motiváltak lesznek ellenünk, és komoly szurkolói támogatásra is számíthatnak” – mondta Dalic, aki elmondta, hitt abban, hogy a brazilok 106. percben szerzett góljára sikerül válaszolni a hátralevő 15 percben.

„Nem adtuk meg magunkat a kapott gól után, pályára küldtünk pár csatárt, és ez meghozta az eredményt” – felelte a horvát szövetségi kapitány, akitől azt is megkérdezték, hogyan tervezik megállítani Lionel Messit?

„Ladic (a segédedző – a szerző) pénteken a helyszínen tekintette meg az Argentína–Hollandia mérkőzést, így szombaton elkészítjük az elemzést, és utána meglátjuk, hogyan lehet Messit megállítani. Nem lenne rossz, ha mindenkinek meglenne az embere, de arra is figyelni kell, hogy ne hagyjunk neki sok területet” – mondta Dalic, aki arról is beszélt, hogy természetesen értesültek arról, hogy Horvátországban eufória van az elődöntőbe jutásnak köszönhetően.

„Esik az eső, hideg van, de az emberek boldogok. Képzeljék csak el, hogy nézne ki ez, ha nyár lenne. Köszönjük a szurkolóknak, hogy hittek bennünk, higgyenek továbbra is!” – mondta a szövetségi kapitány.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NEGYEDDÖNTŐ

Horvátország–Brazília 1–1 (0–0, 0–0, 0–1) – 11-esekkel 4–2
Al-Rajjan, Egyetemváros Stadion, 43 893 néző. Vezette: Oliver (angol)
HORVÁTORSZÁG:
Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Borna Sosa (Budimir, 110.) – Modric, Brozovic (Orsic, 114.), Kovacic (Majer, a hosszabbítás szünetében) – Pasalic (Vlasic, 72.), Kramaric (B. Petkovic, 72.), Perisic. Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
BRAZÍLIA:
Alisson – Éder Militao (Alex Sandro, a hosszabbítás szünetében), Thiago Silva, Marquinhos, Danilo – Casemiro, Paquetá (Fred, a hosszabbítás szünetében), Neymar – Raphinha (Antony, 56.), Richarlison (Pedro, 84.), Vinícius Júnior (Rodrygo, 64.). Szövetségi kapitány: Tite
Gólszerző:
B. Petkovic (117.), ill. Neymar (105+1.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik