Vb 2022: tizenhétezer bedobást elemzett a belga csapat stábtagja

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.22. 12:46
null
Anthony Barry (jobbra) lehet Belgium titkos fegyvere? (Fotó: AFP)
A belga labdarúgó-válogatott titkos fegyvereként mutatta be a Yahoo Sports Anthony Barryt, a Roberto Martínez szövetségi kapitány vezette stáb angol elemzőjét.

Hét évvel ezelőtt még az Accrington Stanley fiataljait edzette Anthony Barry, aki ma már a Chelsea és a belga válogatott edzői stábjában tevékenykedik elemzőként.

A 36 éves szakember Frank Lampard évfolyamtársa volt az UEFA Pro licenc-képzésén. A Chelsea egykori ikonja később a londoni klub szakvezetőjeként csábította el Barryt a Wigantől a fővárosba. A tehetséges elemző munkájára Lampard távozása után is igényt tartottak a „kékeknél”, hiszen úgy Thomas Tuchel, mint Graham Potter szívesen látta a stábjában.

Anthony Barry a londoni feladata mellett belekóstolhatott a válogatottak melletti munkába is. 2021-ben az ír nemzeti csapatnak volt segítője, majd ez év februárjától a Roberto Martínez vezette belga válogatott stábjában tevékenykedik klubcsapata, a Chelsea engedélyével.

Az angol szakember még a Wigan elemzőjeként elemezte ki a címben is szereplő tizenhétezer (!) bedobást egy vesztes mérkőzés után.

A tanulmányomhoz egy teljes Premier League-idény bedobásait – szám szerint tizenhétezret – elemeztem ki néhány adatelemző kollégámmal. Grönnemark (a Liverpool bedobásokra szakosodott edzője – a szerk.) munkája nagy hatással volt a Liverpool játékára, így a bedobások elemzése globális trenddé vált” – vélekedett a dologról Anthony Barry.

F-CSOPORT
November 23., 11.00
al-Hor,
al-Bajt Stadion
Marokkó–Horvátország x–x
November 23., 20.00
al-Rajján,
Ahmad bin Ali Stadion
Belgium–Kanada x–x
November 27., 14.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Belgium–Marokkó x–x
November 27., 17.00
al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Horvátország–Kanada x–x
December 1., 16.00
al-Rajján,
Ahmad bin Ali Stadion
Horvátország–Belgium x–x
December 1., 16.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Kanada–Marokkó x–x


A BELGA LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT VB-KERETE
KAPUSOK: 1 Thibaut Courtois
(Real Madrid – Spanyolország), 12 Simon Mignolet (FC Bruges), 13 Koen Casteels (VfL Wolfsburg – Németország)
VÉDŐK: 2 Toby Alderweireld (Royal Antwerp FC), 3 Arthur Theate (Rennes – Franciaország), 4 Wout Faes (Leicester City – Anglia), 5 Jan Vertonghen (Anderlecht), 19 Leander Dendoncker (Aston Villa – Anglia), 26 Zeno Debast (Anderlecht)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 6 Axel Witsel (Atlético Madrid – Spanyolország), 7 Kevin De Bruyne (Manchester City – Anglia), 8 Youri Tielemans (Leicester City – Anglia), 15 Thomas Meunier (Borussia Dortmund – Németország), 16 Thorgan Hazard (Borussia Dortmund – Németország), 18 Amadou Onana (Everton – Anglia), 20 Hans Vanaken (FC Bruges), 21 Timothy Castagne (Leicester City – Anglia)
TÁMADÓK: 9 Romelu Lukaku (Internazionale – Olaszország), 10 Eden Hazard (csk, Real Madrid – Spanyolország), 11 Yannick Carrasco (Atlético Madrid – Spanyolország), 14 Dries Mertens (Galatasaray – Törökország), 17 Leandro Trossard (Brighton & Hove Albion – Anglia), 22 Charles De Ketelaere (AC Milan – Olaszország), 23 Michy Batshuayi (Fenerbahce – Törökország), 24 Loïs Openda (Lens – Franciaország), 25 Jérémy Doku (Rennes – Franciaország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Roberto Martínez (spanyol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik