Vb 2018: Southgate kijelölte, kik lőhetnek tizenegyeseket este

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.03. 08:11
null
Southgate (jobbra) bízik Harry Kane-ben (Fotó: AFP)
A brit sajtóban terjengő hírek szerint Gareth Southgate szövetségi kapitány eldöntötte, hogy melyik öt játékosának szavaz bizalmat, ha Kolumbia ellen 120 perc után tizenegyesekkel kellene eldönteni a továbbjutás kérdését.

Angliánál a nemzetközi tornák kiesés szakaszában sarkalatos kérdés a tizenegyespárbaj, hiszen az angolok 1996 óta nem tudtak egyszer sem győzni tizenegyessekkel – Németország, Argentína, kétszer Portugália és Olaszország is jobban koncentrált náluk az elmúlt 22 évben.

Brit lapok szerint Gareth Southgate szövetségi kapitány már el is döntötte, hogy ha úgy alakul a Kolumbia elleni nyolcaddöntő, hogy nem lesz döntés 120 perc után, kik állhatnak oda a mészponthoz.

Az nem kérdés, hogy az egyik lövő a válogatott állandó ítélet-végrehajtója, egyben a vb góllövőlistájának vezetője, Harry Kane lesz – két tizenegyest már ezen a vb-n is értékesített a Tottenham csatára és önként jelentkezett a szövetségi kapitánynál. Southgate rajta kívül Kieran Trippier-t, Jesse Lingardot, Jordan Hendersont és Ashley Youngot fogja kijelölni, ha szétlövésre kerülne a sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik