Vb 2018: a volt kapitány megható levele az izlandi válogatotthoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.13. 19:48
null
Lagerbäck óriási szerepet játszott az izlandi sikerekben (Fotó: AFP)
Lars Lagerbäck jelenleg a norvég labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, de 2011-től 2016-ig Izland nemzeti együttesének szakvezetője volt, és döntő érdemeket szerzett a szigetország futballistáinak remeklésében. A svéd szakember még kedden különleges nyílt levélben üdvözölte korábbi csapatának sikerét, hogy kijutott az oroszországi világbajnokságra.

 

„Jó reggelt, Izland és KSI! (az izlandi szövetség neve – a szerző)

Mosollyal az arcomon ébredtem. Izland a 2018-as világbajnokságon!!

Először is, szeretnék gratulálni Izlandnak, mindenkinek, akit érdekel a futball, és minden barátomnak, kollégámnak Izlandon.

Természetesen nyomon követtem az utatokat a 2018-as vb selejtezőjében, és a tiszteletem irántatok még most is növekszik. Különösen a hozzáállás látszódott a játékosokon minden mérkőzésen. Valaki egyszer azt mondta, »A megfelelő hozzáállással mindig győzhetsz«.

Szeretnék gratulálni minden korábbi kollégámnak és barátomnak az izlandi szövetségben. Tudom, milyen keményen megdolgoztatok a kijutásért, úgy, ahogy az én időm alatt is.

De leginkább a ti fantasztikus Nemzeti Csapatotoknak. Az összes játékosnak, aki részese volt ennek. A futballkészségetek mellett van valami extrátok. A mentális erőtökre és a csapatszellemre gondolok. Tényleg megérdemeltétek, hogy Oroszországba utazzatok. Hatalmas helyet foglaltok el a szívemben, és én követlek titeket, ameddig élek.

És gratulálok a háttércsapatnak is. Ha a játékosok jók, akkor valamiképpen mindannyian különlegesek vagytok. Nem hiszem, hogy az emberek megértik, mit jelentetek a játékosoknak és a teljesítményüknek. A vezetésetek és a képességeitek nélkül Izland soha nem kvalifikálta volna magát Oroszországba. Emellett a legjobb barátaim között vagytok.

És végül a Főnöknek. Különösen boldog vagyok Heimir miatt (Hallgrímsson, a jelenlegi szövetségi kapitány). Az öt év közös munka után te vagy az egyik legjobb barátom és kollégám. Egyrészt kiemelkedő tudású futballedzőnek tartalak, másrészt, ami még fontosabb, hogy fantasztikus személyiséggel rendelkezel. Az, ahogy összetartottad a csapatot és a többieket az Oroszország felé vezető úton, abszolút magas szintű munka. Kihívás volt megtartani a 2016-os eredményekkel elért magas szintet, és neked sikerült. Szép volt, öregem!

SOK SZERENCSÉT OROSZORSZÁGBAN 2018-BAN, ÉS HAJRÁ, IZLAND!

Szívélyes üdvözlettel,
Lars Lagerbäck”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik