Vb 2014: Nigéria csodálatos csapat lesz két év múlva

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.30. 22:00
Stephen Keshi szövetségi kapitány legalábbis ezt jósolja.

„Nagy kár, hogy veszítettünk. Futballistáim játékkedve és szíve egyaránt képessé tette a csapatot arra, hogy bármelyik együttessel felvegyük a versenyt ezen a világbajnokságon – mondta Stephen Keshi, Nigéria szövetségi kapitánya a franciák elleni vb-nyolcaddöntőn elszenvedett 2–0-s vereség után. – Az eredmény nem fejezi ki híven a pályán történteket. Játékosaim nagyon fiatalok, van még miben javulniuk, de érzésem szerint két éven belül csodálatos csapat válhat belőlük. Hogy én maradok-e a kapitány? Nem tudom.”a franciák elleni vb-nyolcaddöntőn elszenvedett 2–0-s vereség után. – Az eredmény nem fejezi ki híven a pályán történteket. Játékosaim nagyon fiatalok, van még miben javulniuk, de érzésem szerint két éven belül csodálatos csapat válhat belőlük. Hogy én maradok-e a kapitány? Nem tudom.”

Mark Geiger amerikai játékvezetőről szólva Keshi elmondta, ő is ember, benne van, hogy hibázik, most több megkérdőjelezhető ítélete is volt, de hát „a pályán ő dönt mindenben”.

„Minden vereség fájdalmas, legyen szó a csoportkörről vagy barátságos mérkőzésről. Ha azt látod, hogy a csapatod jól játszik és a játékosok azt teszik, amit kértél tőlük, aztán hirtelen mégis megfordul a meccs és veszítesz… Nem hiszem, hogy ilyen befejezést érdemeltünk, de a futball ilyen. Tovább kell lépnünk.”

Keshi kérdésre válaszolva – valószínűleg Enyeama kapus első gól előtti hibájára reflektálva – elmondta, egyetlen játékosa nyakába sem szeretné varrni a vereséget, „a felelősség mindenkié, csapatként nyerünk és csapatként veszítünk”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik