Vb 2014: ha kirabolnak, nehogy ellenállj!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.13. 09:34
A Sao Pauló-i rendőrség közzétette a nyári, brazíliai labdarúgó-világbajnokságra érkező szurkolóknak szánt biztonsági tanácsait. A paulista rendőrség azzal számol, a lopások és a rablások száma is emelkedik majd a vb alatt, hisz a 600 000 várt turista „jó célpontnak” számít.

A biztonsági tanácsokat ismertető kiadvány felhívja a figyelmet arra, hogy rablás esetén szigorúan tilos segítséget hívni, ellenállni vagy vitatkozni, ugyanis ebben az esetben könnyen rablógyilkosságba torkollhat az eseménysor. A rendőrség attól tart, hogy a többségében Európából és az Egyesült Államokból érkező turisták nem tudják, mi a követendő viselkedés rablótámadás esetén, így értékeik helyett akár az életükkel is fizethetnek.

„Ők nem szembesülnek ezzel a típusú bűncselekménnyel otthon, így megpróbálnak reagálni a támadásra” – mondta Mário Leite, a Sao Pauló-i rendőrség vb-delegáltja.

A rendőrség felhívja a szurkolók figyelmét: ne „villogjanak” értékes elektronikai eszközeikkel az utcán, fokozottan figyeljenek éjszaka, ügyeljenek arra, hogy ne kövessék őket, és lehetőleg sose sétáljanak egyedül. A biztonsági útmutatókat angol, spanyol, francia és portugál nyelven adják ki.

A rendőrség közben a várható demonstrációkra is készül: a G1 portál információi szerint 2014 áprilisáig 270000 hanggránátot és könnygázgránátot szereztek be a rendfenntartók, akik 263000 gumilövedéket is felpakoltak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik