Vb 2014: hatalmas káoszt vizionálnak a légitársaságok

Vágólapra másolva!
2014.03.28. 15:49
A latin-amerikai légitársaságok egyre-másra küldik a figyelmeztetéseket a nyári, brazíliai világbajnokság alatt várható kaotikus légi közlekedési szituációról – most German Efromovich, a kolumbiai Avianca légitársaság brazil tulajdonosa festett elég sötét képet a Reutersnek.

„A legnagyobb baj azzal lesz, hogy nincs elég befogadóképesség és hely a repülőgépeknek, így az is elképzelhető, hogy három óra körözés után 300 kilométerre, egy másik városban kell letennünk a gépet. Aztán felrakjuk az utasokat egy buszra, és akkor érnek oda a meccsre, amikor már annak vége van” – mondta Efromovich a hírügynökségnek.

A LATAM Airlines ügyvezetője, Enrique Cueto sem optimista.

„Nem tudom, ki nyeri majd a meccseket, de a repülőtársaságok vesztésre állnak. Ha az üzemeltetés tökéletes lesz, akkor még egy döntetlent ki lehet harcolni. Ha hiba csúszik be, akkor a szurkolók nem érnek időben a meccsekre, és utána nézhetünk, mit kapunk.”

Brazil repterek során még jelenleg is zajlanak a munkálatok, Sao Paulóban – az ország legforgalmasabb repülőterén – dolgoznak az új terminálon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik