Vb 2014: Pokoli lesz Isztambulban, jó alkalom a tanulásra - Kuyt

Vágólapra másolva!
2013.10.13. 14:22
A már biztos csoportelső, 2014-es világbajnoki kvalifikációját már kivívó holland labdarúgó-válogatott kedden Törökországban lép pályára, hogy a mélyről felkapaszkodó, Magyarországot és Romániát is megelőző, a továbbjutásért küzdő házigazdák ellen fejezze be a D-csoport selejtezősorozatát. A Fenerbahcében játszó Dirk Kuytnek a Sükrü Saracoglu Stadion ezúttal nem lesz hazai pálya…

„Pokoli, ellenséges hangulatot várok, de ez jó alkalom a csapatunknak a tanulásra és a tapasztalatszerzésre. Törökország felbolydult, mindent be fognak vetni, hogy elérjék a csoportmásodik helyet és a pótselejtezőt. A török válogatott erős, és megnyerte a legutóbbi három selejtezőjét, így nehéz meccsünk lesz. Fenerbahcés török csapattársaim igen elégedettek a magyarok elleni eredményünkkel – megígértem nekik, hogy mindent megteszünk a sikerért, és így is cselekedtünk. De Isztambulba nyerni megyünk, mert a világranglistán az első hét közé akarunk kerülni, hogy a világbajnokság sorsolását az első kalapból várjuk” – nyilatkozta Kuyt az AD Sportwereldnek.

A rutinos holland támadó egy dologban biztos: sem ő, sem csapattársai nem fognak jól aludni a meccs előtt.

„A szállodánk körül lesznek a szurkolók, nem gondolom, hogy aludni hagynának minket… Ez az első török–holland meccsem, és nagyon várom már, milyen lesz – a hangulat egészen biztosan elképesztő.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik