Vb 2010: Irányítót kerestünk, Özilben megtaláltuk - Klose

Vágólapra másolva!
2010.06.15. 13:09
Mesut Özil, a Werder Bremen 21 éves játékosa kulcsszerepet játszott a német labdarúgó-válogatott Ausztrália felett aratott négygólos győzelmében. Joachim Löw szövetségi kapitány szerint minden adva van ahhoz, hogy Özilből világklasszis játékos legyen, de ehhez még évekre és megfelelő fejlődésre van szükség.

Michael Ballack sérülése súlyos veszteség volt a Nationalelfnek, de Özil megfelelően helyettesítheti őt. Löw elképzeléseibe teljesen beleillik a játékos, aki a kapitány elmondása szerint nagyon magas szinten futballozik és tökéletesen megosztja a védők figyelmét. Egyben azért figyelmeztette is, hogy maradjon két lábbal a földön, mert már az otthoni média is sztárként kezeli, ráadásul több európai élcsapat – lapértesülések szerint többek között az Internazionale és a Manchester United – figyelmét is felkeltette.

„Az álmom az, hogy megnyerjük a vébét. Ezért vagyunk itt! 2011-ig szerződésem van a Werderrel, de engem jelenleg csak a világbajnokság érdekel, hogy a válogatott minél jobban szerepeljen. Most csupán ez számít!" – mondta Mesut Özil.

A fiatal középpályást dicsérte a német válogatott rutinos csatára, Miroslav Klose is: „Mindig is kerestünk egy valódi irányítót, és most megtaláltuk: hatalmas nyereség Özil a csapatnak".

Ha a csapat pénteken győz Port Elizabethben Szerbia ellen, akkor már szinte biztosra vehető a Nationalelf továbbjutása, és Özil tovább küzdhet Németország negyedik világbajnoki címéért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik