Vb 2010: a Bafana Bafana ünnepnapon játszhat Uruguay ellen

Vágólapra másolva!
2010.06.16. 12:12
Szerdán este a Dél-afrikai Köztársaság–Uruguay mérkőzéssel megkezdődik a második forduló a 2010-es labdarúgó-világbajnokság csoportkörében. Érdekesség, hogy június 16. munkaszüneti nap Dél-Afrikában: 1976-ban ezen a napon fekete fiatalok Sowetóban összecsaptak az akkori dél-afrikai hatóságokkal. A történtek emlékét az Ifjúság napja őrzi.

„Ezen a napon az összes dél-afrikai emlékszik, és sokat jelent számunkra, hogy ma játszhatunk" – mondta Aaron Mokoena, a vb-rendező válogatott csapatkapitánya.

„Az első mérkőzés nagyon nehéz volt számunkra, mert az egész világ ránk figyelt Mexikó ellen. Nagy nyomás nehezedett ránk, de most már magabiztosabban tudunk kiállni Uruguay ellen. A dél-amerikaiak félelmetes csatárkettőssel és erős európai bajnokságokban szereplő játékosokkal rendelkeznek. Úgy gondolom, nyílt játék lesz, mert nagyon kiegyenlített a csoport, és mi nem szeretnénk az utolsó körre hagyni a döntést. A győzelem nagyon sokat érhet" – nyilatkozta Carlos Alberto Parreira, a dél-afrikai válogatott szövetségi kapitánya.

Dél-Afrika és Uruguay idáig kétszer találkozott egymással. Egy uruguayi győzelem és egy döntetlen az eddigi mérleg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik