Robinho és Ramires duplázott Tanzániában

Vágólapra másolva!
2010.06.07. 19:25
null
Robinho szerezte a mérkőzés első két gólját<br />(Fotó: Action Images, archív)
A brazil labdar&uacute;g&oacute;-v&aacute;logatott a vb előtti utols&oacute; felk&eacute;sz&uuml;l&eacute;si m&eacute;rkőz&eacute;s&eacute;n 5&ndash;1-re győz&ouml;tt idegenben Tanz&aacute;nia ellen.

Utolsó felkészülés mérkőzését a brazil szövetségi kapitány, Marcio Maximo által irányított Tanzánia ellen vívta az ötszörös világbajnok Brazília, amelynek kapuját ezúttal a hátfájdalmai miatt pihenő Júlio César helyett Heurelho Gomes védte.

A forgalom persze a másik kaput előtt volt nagyobb, a hazaiak tíz percig bírták mindössze kapott gól nélkül. A tanzániai védők nem tudtak felszabadítani, a labdára lecsapó Robinho pedig 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtt.

A Santos csatára a 33. percben fejjel duplázta meg önmaga és csapata góljainak számát Bastos bal oldali beadását követően.

A két találat között a hazaiaknak is voltak lehetőségeik, ám nem tudták kihasználni Felipe Melo, majd Bastos hibáját.

A szünetben négy helyen is változtatott csapatán Dunga, és az 53. percben az egyik csere, Ramires növelte tovább a selecao előnyét.

Az utolsó negyed óra három gólt is tartogatott. Előbb Kaká volt eredményes mellel szép támadás végén, majd Jabir Aziz szerezte meg a hazaiak becsületgólját, az 5–1-es végeredményt pedig Ramires állította be, tehát Robinho után a Benfica középpályása is duplázni tudott.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS 
TANZÁNIA–BRAZÍLIA 1–5 (0–2)
Dar es-Salaam, Estádio Nacional Benjamin Mkapa. Vezette: Mohamed Sseggonga (ugandai)
TANZÁNIA: Mwarami – Mwasika, Haroub, Nyoni (Bakari, 37.), Yondan – Hamoud (Aziz, 78.), Makasi (Naftali, 60.), Khalfan, Nsajigwa (Kanoni, 74.) – Ngaso (Tegete, 88.), Mgosi (Bocco, 60.). Szövetségi kapitány: Marcio Maximo
BRAZÍLIA: Gómes – Maicon, Lúcio (Luisao, a szünetben), Juan, Bastos (Gilberto Silva, a szünetben) – Gilberto (Josué, a szünetben), Felipe Melo (Ramires, a szünetben), Elano (Daniel Alves, 60.), Kaká – Robinho, Luís Fabiano (Nilmar, 76.). Szövetségi kapitány: Dunga
Gólszerzők: Aziz (87.), ill. Robinho (10., 34.), Ramires (53., 92.), Kaká (76.)
Sárga lap: Yondan (69.), ill. Felipe Melo (45.)
A TALÁLKOZÓ ÖSSZEFOGLALÓJA
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik