Maxi Rodríguez góljának köszönhetően győzelemmel mutatkozott be Maradona

Vágólapra másolva!
2008.11.19. 23:10
Győzelemmel mutatkozott be Diego Maradona az argentin labdarúgó-válogatott kispadján, miután a dél-amerikaiak Maxi Rodríguez góljával 1–0-ra verték meg Skóciát Glasgowban. Az Atlético Madrid középpályása a nyolcadik percben szerezte a találkozó egyetlen gólját.
Diego Maradona megszerezte első győzelmét szövetségi kapitányként
Fotó: Reuters
Diego Maradona megszerezte első győzelmét szövetségi kapitányként
Diego Maradona megszerezte első győzelmét szövetségi kapitányként
Fotó: Reuters
Diego Maradona megszerezte első győzelmét szövetségi kapitányként

Már a második percben megszerezhette volna a vezetést az argentin válogatott, de Martin Demichelis egy szöglet után kevéssel mellé fejelt. A nyolcadik percben már nem kerülte el a gólt a hazai csapat, a vendégek mintaszerű akció végén mattolták Allan McGregort. Carlos Tévez tört be a jobb oldalról, Jonas Gutierrezhez passzolt, aki a lendületből érkező Maxi Rodríguez elé tette a labdát, az Atlético Madrid középpályása pedig 5 méterről a rövid alsóba lőtt. 0–1.

Ezequiel Lavezzi növelhette volna az argentin előnyt, ám McGregor szépen védte ballábas lövését, a másik kapunál pedig Demichelis blokkolta az első veszélyesebb skót próbálkozást a 21. percben.

A félidő végén Tévez tévesztette el a hazai kaput, majd Juan Carrizo mentett szépen, miután Demichelisszel nem értették meg egymást, és hagyták James McFaddent kapura lőni.

A második félidő jóval kisebb iramot hozott, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben.

Az állóvizet a szünetben becserélt Lee Miller kavarta meg, aki a 70. percben előbb kiharcolt egy szögletet, majd ebből majdnem gólt fejelt.

Jellemző a hazaiak támadójátékára, hogy ez volt a legnagyobb lehetőségük az egyenlítésre, bár az argentinok sem kápráztatták el a közönséget szemet gyönyörködtető játékkal. De legalább nyertek, ugyanis a skótok hiába mentek előre az utolsó percig, gyengécske próbálkozásaik nem hoztak sikert.

Maradona tehát Sergio Agüero és Lionel Messi nélkül is győzelemmel kezdte meg szövetségi kapitányi karrierjét, amelytől sokan féltették (féltik), bár ennél jóval nehezebb mérkőzései is lesznek még válogatottjának.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

SKÓCIA–ARGENTÍNA 0–1 (0–1)
Hampden Park, Glasgow, Vezette: Dr. Felix Brych
Skócia: McGregor – Hutton, Caldwell, McManus (Berra, 75.), Broadfoot – Brown (Alexander, 82.), Hartley (Robertson, 59.), Ferguson (Maloney, 59.), Commons – Iwelumo (Miller, 46.), McFadden (Clarkson, 67.)
Szövetségi kapitány: George Burley
Argentína: Carrizo – Zanetti, Heinze, Demichelis, Papa (Díaz, 86.) – Maxi Rodríguez (Sosa, 90.), Mascherano, Gago, Gutierrez (Luis González, 71.)– Lavezzi (Denis, 75.), Tévez
Szövetségi kapitány: Diego Maradona
Gólszerző: Maxi Rodríguez (8.)

NÉZZE MEG A MÉRKŐZÉS EGYETLEN GÓLJÁT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik