Eb 2024: Bellingham még nem épült fel, távozott az angol keretből

K. R. ZS.K. R. ZS.
Vágólapra másolva!
2023.11.14. 15:00
null
Jude Bellingham nem lesz ott az angol válogatott novemberi mérkőzésein (Fotó: Getty Images)
Jude Bellingham és Levi Colwill sem tud szerepelni az angol válogatottban Málta és Észak-Macedónia ellen az Európa-bajnokság selejtező utolsó két fordulóján. A Real Madrid középpályása és a Chelsea védője is vállsérülést szenvedett. 


Öt játékos esett ki eddig abból a keretből, amellyel Gareth Southgate eredetileg ki akart állni a november 17-i és 20-i mérkőzéseken. A sérült James Maddison, Callum Wilson és Lewis Dunk helyére érkező hármast hétfőn hívták be a keretbe. Cole Palmert, a Chelsea középpályását és Rico Lewist, a Manchester City hátvédjét az U21-es csapattól irányították át. Ezri Konsa – aki 2017-ben már világbajnoki címet szerzett az U20-as válogatottal – most először kapott meghívót a felnőttekhez.

A Manchester United támadója, Marcus Rashford és a Manchester City középpályása, Kalvin Phillips személyes okok miatt később csatlakozik a csapathoz, de az együttes többi tagja hétfőn már megérkezett a St. George's Parkba, ahol a felkészülés zajlik. A szövetségi kapitány nem bővíti tovább a keretet a pénteki és a jövő hétfői mérkőzés előtt.

Ami Jude Bellinghamet és Levi Colwillt illeti, mind a ketten vállsérülés miatt nem lesznek ott a csapattal. Előbbi még a Rayo Vallecano ellen sérült meg, majd egy BL-meccset és egy bajnokit is kihagyott.

A selejtezőben eddig veretlen angol válogatott már kvalifikálta magát a jövő nyári Európa-bajnokságra, egy újabb győzelem a C-csoport első helyét jelentené a csapatnak.

AZ ANGOL VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Sam Johnstone (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal)
Védők:
Marc Guehi (Crystal Palace), Harry Maguire (Manchester United), Fikayi Tomori (AC Milan – Olaszország), Kieran Trippier (Newcastle United), Kyle Walker (Manchester City), Rico Lewis (Manchester City), Ezri Konsa (Aston Villa)
Középpályások: Trent Alexander-Arnold (Liverpool FC), Conor Gallagher (Chelsea), Jordan Henderson (Al-Ettifaq – Szaúd-Arábia), Kalvin Phillips (Manchester City), Declan Rice (Arsenal), Cole Palmer (Chelsea)
Támadók: Jarrod Bowen (West Ham United), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Bayern München – Németország), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Ollie Watkins (Aston Villa)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik