Eb 2024: B. Fernandes góljával nyertek Pozsonyban a hibátlan portugálok

Vágólapra másolva!
2023.09.08. 23:12
null
Bruno Fernandes góljával nyertek a portugálok (Fotó: Getty Images)
Portugália Szlovákiát 1–0-ra, Bosznia-Hercegovina Liechtensteint 2–1-re, míg Luxemburg Izlandot 3–1-re győzte le a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében, a J-csoportban.

PORTUGÁLIA ÖT MECCS UTÁN IS HIBÁTLAN

Nagyon sokáig kellene lapozni aszlovák válogatott krónikájában, hogy rátaláljunk egy olyan meccsre, amelyre ilyen óriási volt az érdeklődés. Apozsonyi Nemzeti Stadionba aSzlovákia–Portugália Eb-selejtezőre 17000 jegyet adtak el – ötven perc alatt.

Hazai szempontból szinte kínosak voltak abemelegítés percei: míg apályára kivonuló szlovák játékosokat csak egyszerű taps, aportugálokat tapsvihar, majd Cristiano Ronaldót hatalmas ováció fogadta.

Az első félidőben nem lehetett látni akét csapat közti minőségi különbséget, kiegyenlített küzdelem folyt apályán. Az első lehetőség ahazaiak előtt adódott, de előbb Schranz, majd Haraslín lövését blokkolták aportugálok. Amásik oldalon Vavro hibázott: Ronaldo átengedte a labdát Bruno Fernandesnek, aki megnézte magának ajobb alsó sarkot, de a 11 méterről leadott lövését Dubravka hárította. Ezután Haraslín lőtt egy kapufát, majd jött a portugál vezető találat: Bruno Fernandes tört be a tizenhatoson belülre, majd kilőtte ajobb alsó sarkot. VIDEÓ ITT!

A találkozó végén nyomni kezdtek a szlovákok, az utolsó percben kecsegtető helyzetből Bénes László végzett el szabadrúgást, de a sorfalban felugró Ronaldót találta fejbe, akit hosszabb ideig ápolni kellett.

A SPÍLER TV ÖSSZEFOGLALÓJA

KÁPRÁZATOS LIECHTENSTEINI GÓL

A selejtezőben eddig nem túl fényesen teljesítő bosnyákok a csoportjuk végén kullogó liechtensteinieket fogadták, akik nagy meglepetéssel szolgáltak az estére. A hazai csapat hamar előnyt szerzett, majd a vendégek is betaláltak ugyanabba a kapuba – a sajátjukba. Ezt követően viszont a kis alpesi ország válogatottja gólt lőtt ellenfelének – de még milyet! Egy szöglet után Sandro Wolfinger – jegyezzük meg a nevét, hiszen talán még a Puskás-díj jelöltjei között is láthatjuk majd – szép mozdulattal, messziről, kapásból lőtt a hálóba.

Bosnia & Herzegovina 2-[1] Liechtenstein - Sandro Wolfinger 21' - GREAT GOAL
byu/lee7on1 insoccer

Ezután több találat már nem született a nagy hegyek által körülölelt iparvárosban, Zenicában rendezett mérkőzésen. A találkozón a hazaiaknál a fehérvári Kenan Kodro a 93. percben állt be, míg a ferencvárosi Eldar Civic a kispadon ült. A bosnyákok Meho Kodro dirigálásával visszataláltak a győzelem útjára – az áhított Eb-részvételtől azonban messze vannak.

Luxemburg beállította korábbi pontrekordját: azzal, hogy 3–1-re legyőzték Izlandot, 5 meccsen 10 pontot szerzett – ilyen magasra legutóbb 1996-ban tudott kapaszkodni az ország válogatottja.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐK
5. FORDULÓ
J-CSOPORT
Szlovákia–Portugália 0–1
Pozsony. G:
Bruno Fernandes (43.)
Bosznia-Hercegovina–Liechtenstein 2–1
Zenica. G:
Dzeko (3.), Lüchinger (18. – öngól), ill. Wolfinger (21.)
Luxemburg–Izland 3–1
Luxembourg. G:
Chanot (9. – 11-esből), Borges Sanches (70.), Sinani (89.), ill. Haraldsson (88.)
Kiállítva: Magnússon (73., Izland)

A J-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Portugália 5 5 15– 0 +15 15
2. Szlovákia 5 3 1 1 5– 2 +3 10
3. Luxemburg 5 3 1 1 7– 7 0 10
4. Bosznia-Hercegovina 5 2 3 5– 8 –3 6
5. Izland 5 1 4 9– 9 0 3
6. Liechtenstein 5 5 1–16 –15 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik