Magyar–horvát: Nekik is csak két lábuk van; pariban vagyunk! – Dzsudzsák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.24. 20:08
Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott bravúros, 2–1-es győzelmet aratott a világbajnoki ezüstérmes Horvátország felett a Groupama Arénában. A találkozót követően a 100. válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs örömkönnyek között nyilatkozott az M4 Sportnak. Szalai Ádám és Marco Rossi szövetségi kapitány is a csapategységet emelte ki, hangsúlyozva, taktikailag éretten, szívvel-lélekkel futballozott a válogatott.
Dzsudzsák Balázs könnyek között értékelt a győzelem után (Fotó: Tumbász Hédi)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Dzsudzsák Balázs könnyek között értékelt a győzelem után (Fotó: Tumbász Hédi) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

Marco Rossi szövetségi kapitány a lefújást követően a játékosoknak és a szurkolóknak egyaránt köszönetet mondott a bravúros győzelemért.

„Az első félidőben jobbak voltunk. Jól reagáltunk arra is, hogy hátrányba kerültünk. Az volt az egyetlen lehetőségük, gólt kaptunk belőle. De utána vissza tudtunk jönni a meccsbe. Tökéletes volt, amit csináltunk. Szívvel játszottunk, úgy, ahogyan kértem tőlük. Sohasem volt gond a hozzáállással. Frusztrált voltam a szlovákiai meccs után. De megismétlem, akkor is csak az eredmény volt rossz, nem a játék, nem a hozzáállás. Ez olyan társaság, amelyben mélyen hiszünk, nagyon jó csapat. Mindenki azért van itt, mert megérdemli. Ma mindenki bizonyított. Nagyszerű mérkőzés volt, az eddigi legjobb, legfontosabb. De persze mindig van egy következő. Bakiban, Azerbajdzsán ellen is nehéz dolgunk lesz, az a következő legfontosabb meccsünk, arra is fel fogunk készülni becsülettel. Nagyon kemény hét áll mögöttünk. Nagyon szomorúak, nagyon frusztráltak voltunk. Biztos vagyok benne, ha a játékosok felcserélhetnék az eredményeket, azt mondanák, igen, inkább Szlovákiát, mint a vébémásodikat győzték volna le. Azt akartuk nagyon megnyerni, de nem sikerült. Viszont ma... Köszönetet kell mondjak a szurkolóknak is. Elképesztő hangulatot teremtettek, ilyen hangulatban még nem mérkőztem Magyarországon. Hatalmas köszönet jár nekik. Remélem, még sokszor élhetek át hasonlót!” – fogalmazott Marco Rossi az M4 Sport kamerája előtt.

„Mindig is őszinte ember voltam. Már a mérkőzés előtt is elfogtak az érzelmek, mindenkinek köszönöm, hogy ezt elérhettem – mondta örömkönnyek között a 100. válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs. – Koncentráltak voltunk végig. Szép támadásokat vezettünk, szép gólokat rúgtunk. Megint egy lépést előre tudtunk lépni. Pariban vagyunk! Csütörtökön hiányzott egy kicsi, nem is a taktika, nem is a szív, valami plusz, ami most megvolt. Talán kicsit kényelmesebbek voltunk. Ma nem lehetett itt más, csakis az, hogy győztesként jöjjünk le a pályáról. Nem érdekelt minket, hogy a vébéezüstérmes az ellenfél. Minden tisztelet az ellenfélé, de nekik is két lábuk van, attól nem kell hanyatt esni, hogy a világ legjobbjai ellen játszanak. Nagyon köszönöm mindenkinek a támogatást, amit kaptunk.”

„Sok más választásom nem volt, gondolkoztam azon is, hogy a kapu elé teszem, de szerencsére az első ötletemet választottam – idézte fel az M4 riporterének kérdésére az első találat körülményeit a gólszerző, Szalai Ádám. – Nem volt egyszerű, jól kezdtünk, aztán kaptunk egy ilyen gólt megint. De nem volt semmi! Vissza tudtunk jönni. Vannak dolgok, amiket meg kell beszélnünk, és utána másként mennek. Lejött a legutóbbi nyilatkozatom, ahogyan lejött, azt hiszem, a csapaton belül ez egészen másként jött le, és ez meg is látszott. Ha pár napja odacsapatunk az asztalra, hát most a dicséreté minden szó. Nagyon érett, taktikus meccsünk volt, köszönet a védelemnek, a középpályának, mindenkinek!

Ha ilyen tábor előtt játszhatnánk egy Eb-t, el nem lehet mondani, mit jelentene. Amit Szlovákiában csináltak, az is szenzációs volt. Nagyon rossz volt bemenni ott az öltözőbe, tudva, hogy a szurkolóink világszínvonalat nyújtottak, mi pedig... Ma még tizenöt kört tudtam volna futni, olyan erőt adtak. Szenzációsak voltak. Meccs előtt beszéltük, mik a célok. Mindent annak kell alárendelni, hogy itthon, ilyen szurkolók előtt Európa-bajnokságot tudjunk játszani” – tette hozzá elszántan Szalai.

Mondhatni, bátor voltam, nem foglalkoztam azzal, jön-e a kapus vagy sem – vette át a szót a második, győzelmet érő találatot jegyző Pátkai Máté. – Ilyenkor nem szabad ezzel foglalkozni, be kell kotorni a labdát, ha kicsi esély is van. Az egész meglepetés volt, a gyakorlásokon nem voltam benne a kezdőben, reggelre azonban bekerültem. Álomszerű. Visszafogott vagyok, mert nem akarom sem túlértékelni, sem alulértékelni ezt az egészet. Erre Magyarországon játékosok, edzők, szurkolók, újságírók néha hajlamosak. Mindegy, hol játszunk, a cél a győzelem, de ez nem mindig sikerülhet, ezt megtanultam. A horvát válogatott erős válogatott, erősebb válogatott, mint mi, de ma jobb napunk volt. Megvannak a céljaink, elindultunk egy úton, menni kell ezen tovább.”

Talán harminc centire volt a gól... – emlékezett vissza Kalmár Zsolt, aki a hajrában biztossá tehette volna a sikert. – Jó lett volna, ha bemegy, de szerencsére nem ezen múlott. Jó mérkőzés volt, ha Szlovákiában is így tudtunk volna játszani, most nem három, hanem hat pontunk lenne. Átbeszéltük, mi volt akkor a hiba, rendszert is váltottunk, és mindenkinek megvolt a kellő önbizalma is. Világsztárok ellen játszottunk, és meg tudtuk mutatni. Nagyon értékes három pontot szereztünk.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
E-CSOPORT

MAGYARORSZÁG–Horvátország 2–1 (Szalai 34., Pátkai 76., ill. Rebic 13.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szlovákia 2 1 1 2–1 +1 3
2. Wales 1 1 1–0 +1 3
3. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–3 –1 3
4. Horvátország 2 1 1 3–3 0 3
5. Azerbajdzsán 1 1 1–2 –1 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik