Eb 2016: „Benzema??? Látták Griezmannt a Barcelona ellen?”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.14. 21:31
Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó-szövetség elnöke nem aggódik amiatt, hogy Karim Benzema távollétét megsínyli a francia válogatott a nyári Európa-bajnokságon.

„Látták Antoine Griezmannt a Barcelona ellen? És a többi feltörekvő ifjú játékost? Ritkán volt ennyi fiatal, tehetséges támadója a francia válogatottnak. Őszintén, egyáltalán nem aggódom (Benzema távolléte miatt). A cél változatlan, elődöntőbe szeretnénk jutni, és ha lehet, onnan is tovább” – idézi a L'Équipe Noël Le Graëtet.

Mint arról beszámoltunk, Karim Benzemát bűnrészességgel gyanúsítják a másik francia válogatott játékos, Mathieu Valbuena kárára elkövetett zsarolásban. Emiatt a Real Madrid klasszisa egy ideje nem szerepelhet a francia válogatottban, és a napokban biztossá vált, hogy az Eb-n sem vehet részt.

Az elöljáró szerint Benzema nem hiányzik majd a csapatból, és a személye körüli találgatások, a zsarolási ügye kikezdte volna a harmóniát, ami a keretet jellemzi az utóbbi hónapokban.

„Nem szerettem volna, ha az Európa-bajnoki szereplésünk arra a kérdésre egyszerűsödik, hogy Benzema diadalra jut-e vagy sem – folytatta Le Graët. – A csapat együtt sír, együtt nevet, a közösség számít. Itt az ideje, hogy ne Benzema ügyére, hanem a kapitányra, a felkészülésre, a többi játékosra irányuljon a figyelem. Azokra, akik ott lesznek az Európa-bajnokságon, mert játékukkal, példamutató viselkedésükkel rászolgáltak.”

A házigazda franciák Albániával, Romániával és Svájccal mérkőznek meg az Európa-bajnokság csoportkörében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik