Eb 2016: gólvonal-technológia az Eb-n? Az UEFA fontolóra veszi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.12. 14:17
Bevezethetik a gólvonal-technológiát a 2016-os Európa-bajnokságon, valamint a 2016–2017-es szezonban a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában, ha az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elfogadja a tervezetet.

Az európai futball vezető szervezetének végrehajtó bizottsága pénteken egyeztetett a gólvonal-technológia bevezetéséről és azt az ígéretet tették, hogy januárban döntenek az ügyről.

A gólvonal-technológiát a Premier League-ben mutatták be a 2013–2014-es szezonban, és a FIFA is használta a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokságon.

Párizsi sajtótájékoztatóján az UEFA főtitkára, Gianni Infantino azt mondta, hogy a kivitelezési nehézségek ellenére a bevezetés tervének pozitív fogadtatása volt.

„Régóta terítéken van a kérdés – mondta az UEFA főtitkára. – Ha az Európa-bajnokságon bevezetjük, akkor a 2016–2017-es Bajnokok Ligája- és Európa-liga-sorozatban szintén. A gólvonal-technológia az öt játékvezetői asszisztens kiegészítése lesz. A végső döntést januárban hozzuk meg, mindenesetre a végrehajtó bizottság elkötelezettnek látszik a kérdésben.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik