Hamilton: Nyerhetek versenyt a Mercedesszel az idén

Vágólapra másolva!
2013.03.03. 09:04
null
Lewis Hamiltont az idén is a versenyek élmezőnyében láthatjuk? (Fotó: Reuters)
Lewis Hamilton szerint a Mercedes Formula–1-es csapata futamokat nyerhet az idén, s ezt nem a szombati tesztnapon elért káprázatos időeredményére alapozva jelentette ki, hanem a csapat jó munkája miatt. A Lotusnál még a téli tesztelést záró gyakorlás előtti órákban sem tudták, hogy a szombati napot betegség miatt kihagyó Kimi Räikkönen tesztelhet-e, de a kilenc órás rajtnál kiderült, a finn ott lesz a Circuit de Catalunya aszfaltcsíkján.

Az idényt megelőző tesztsorozat során szombaton utoljára autóba ülő, 1:20.558 perces köridejével a tesztnapot az élen záró Lewis Hamilton megváltoztatta korábbi álláspontját, s azt mondta, csapata nyerhet futamot a 2013-as idényben.

„Azt hiszem, mindenképpen bizakodhatunk abban, hogy sikerül versenyt nyernünk az idény során. Ez a reményem, de ki tudja garantálni, hogy összejöjjön? – elmélkedett Hamilton, aki több mint hét tizeddel volt gyorsabb a Mercedesszel a második helyezett Felipe Massánál. – A véleményemet nem a szombati időeredményre alapozom, ebből nem lehet kiindulni. Mindenki más programot végez el a teszten, más-más üzemanyag-mennyiséget alkalmazott. Nem szállhatunk el ettől az eredménytől, rengeteg tennivalónk van még. A csapat nagyon jó munkát végez, előrébb lesz, mint tavaly, ebben biztos vagyok."

Szombaton Kimi Räikkönen ételmérgezés miatt nem ülhetett autóba, így vissza kellett hívni Barcelonába Romain Grosjeant, aki kapott így fél nap tesztelési lehetőséget ajándékba (délelőtt a csapat tartalék pilótája, a GP2-es bajnok Davide Valsecchi ült a volánnál).

„Az éjszakát már Párizsban töltöttem, s úgy terveztem, fél tízig vagy tízig aludni fogok, de nem tudtam. Felkeltem fél kilenckor, bekapcsoltam a mobilom, és ott állt Alan Permane üzenete, miszerint hívjam vissza azonnal, mert Kimi nincs jól, és vissza kellene mennem Barcelonába. Szombaton ez nem egyszerű, de kettő előtt megérkeztem, és végül tudtam menni pár kört" – mondta Grosjean, aki vasárnapra is Barcelonában maradt, bár a csapat reményei szerint Räikkönen már vállalni tudja a tesztelést.

„Kimi azt mondta, jobban van, és vezetni szeretne, de az orvosok véleményét is ki kell kérnünk" – mondta Eric Boullier csapatfőnök. Nos, Räikkönen kilenckor az elsők között hajtott ki a boxból az autójával.

F1-ES TESZT, BARCELONA
AZ UTOLSÓ NAP BEOSZTÁSA

Red Bull Vettel
Ferrari Alonso
McLaren Button
Lotus Räikkönen
Mercedes Rosberg
Sauber Hülkenberg
Force India Di Resta
Williams Maldonado és Bottas
Toro Rosso Ricciardo
Caterham Pic
Marussia Bianchi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik