Räikkönen ideje lejárt a Formula–1-ben? (Fotó: AFP)

 

49. KANADAI NAGYDÍJ 
PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:13.302
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:12.198
SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:11.599
időmérő edzés: 1. Vettel 1:10.766
VASÁRNAP
Verseny: 1. Vettel, 2. Bottas, 3. Verstappen
KÖVETKEZŐ FUTAMOK 
Június 24.,16.10: Francia Nagydíj
Július 1., 15.10: Osztrák Nagydíj
Július 8., 15.10: Brit Nagydíj

Kimi Räikkönen még a 2001-es Ausztrál Nagydíjon mutatkozott be a Formula–1-ben, azóta 280 nagydíjon vett részt, 17 pole pozíciót szerzett, 45-ször érte el a versenyen futott leggyorsabb kört, 94 alkalommal állt fel a dobogóra, 20-szor intette le elsőként a kockás zászló, és egyszer volt világbajnok. Legutóbbi sikeréhez azonban egészen a 2013-as melbourne-i hétvégéig kell visszanyúlni, miközben csupán 10-szer(!) végzett Sebastian Vettel előtt a csapattársként eltöltött éveik alatt, amikor mindketten célba értek az adott GP-n.

A finn szerződése az idei szezon végén lejár, és a Sky Sports kommentátora, Martin Brundle úgy véli, Räikkönen elért az út végéhez.

„A Ferrarinak aggódnia kellene Kimi miatt. Jól tudom, hogy ő az egyik legkedveltebb versenyző, azonban egy újabb, időmérőn elkövetett hiba után csaknem harminc másodpercet kapott a csapattársától vasárnap. Mégis, mit fognak tenni?” – tette fel a kérdést, majd határozott választ adott.

„Szerintem Räikkönen elért az út végéhez. Néha még vannak felvillanásai, amikor előjön az igazi sebessége, azonban már nem képes folyamatosan hozni a korábbi tempóját. Emiatt nem tud igazán jó hátvédje sem lenni Sebastiannak” – jelentette ki, és a Ferrari szellemiségét is szóba hozta.

„A Ferrarinak nagyon fontos, hogy megnyerje a konstruktőri bajnokságot. Márpedig ahhoz, hogy ez sikerüljön a Red Bull és a Mercedes ellen, Ricciardóra vagy Leclerc-re lenne szüksége Vettel mellett, már a következő szezontól. Ezt neki is el kell fogadnia” – utalt arra, hogy a német pilóta nagyon jó kapcsolatot ápol finn márkatársával, akit mindenképpen a maranellói gárda színeiben akar látni az elkövetkezendő idényekben is.

Az olasz istálló jelenleg a második pozíciót foglalja el a csapatok versenyében, lemaradása 17 pont a listavezető Mercedes mögött.