F1: Horner elmondta, miben kell fejlődnie Péreznek a következő évre

Vágólapra másolva!
2023.12.11. 15:01
null
Pérezre nagy nyomás fog nehezedni 2024-ben (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner arról nyilatkozott, hogy mexikói versenyzőjének, Sergio Péreznek a következő évre javulnia kell az időmérőkön

 

 

Sergio Pérez négy nagydíj elteltével két győzelemmel állt, és úgy tűnt, akár nyomás alá is helyezheti Max Verstappent, ám a fennmaradó tizennyolc versenyhétvégén nem sikerült újra diadalmaskodnia, és egy ideig még az egyéni összetett második helyezése is veszélyben volt. A visszaeső teljesítménye miatt rengeteg találgatás látott napvilágot azzal kapcsolatban, a mexikói vajon megtarthatja-e az ülését 2024-re, és noha az utolsó versenyeken sikerült némileg előrelépnie, sokat kell javulnia ahhoz, hogy a Red Bull meghosszabbítsa a szerződését 2025-re is.

A „vörös bikák" csapatfőnöke, Christian Horner a Sky Sports F1 podcastjében beszélt arról, mely területen kell fejlődnie Péreznek. „A legfontosabb az lenne, hogy javuljon az időmérőn. Az év bizonyos pontjain ez volt az Achilles-sarka, ha ez sikerülne neki... A versenytempója mindig is erős volt, mindig is jól versenyzett. Arra van szükségünk, hogy előrébb végezzen a kvalifikáción, közelebb Maxhoz, hogy nyomást helyezzen rá. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a bajnokság bizonyos pontján visszaessen, és ne legyen kiegyensúlyozott a teljesítménye. Az idén második lett, tavaly a harmadik, tavaly előtt a negyedik, szóval a helyes úton jár."

„Tisztában van vele, milyen fontos év áll előtte, és a tél folyamán vissza fog tekinteni, és át fogja gondolni, mely területen kell javulnia, és biztos vagyok benne, hogy harcra készen fog visszatérni."

Péreznek nem lesz egyszerű dolga, hiszen a domináns év után egyértelműen sok a jelentkező a Red Bull 2025-ös ülésére. Köztük van a Formula–1-es mezőnybe a Magyar Nagydíjon visszatérő Daniel Ricciardo is, aki nyíltan kijelentette, az a célja, hogy 2025-től újra a „vörös bikákkal" versenyezzen. Horner úgy érzi, az ausztrál összességében jó munkát végzett az AlphaTaurinál.

Amikor visszajött hozzánk, látszott rajta, hogy mennyire elege van az F1-ből, és már nem élvezi. Azonban lassan visszatért a mosoly az arcára, visszatért az az energia, és a Silverstone-ban teljesített tesztje igazán lenyűgöző volt, mint ahogyan a színfalak mögött elvégzett munkája a szimulátorban is, így megérdemelte az ülést az AlphaTaurinál. Balszerencsés volt, hogy utána eltörte a kezét Zandvoortban, de úgy gondolom, jól vezetett az idén, és ami a legfontosabb, a mérnököknek is segített a tapasztalatával, amiből profitált a csapat is."

A Red Bullt motiválják a sikerek. „Mindenkit nagyon motiválnak a sikerek, és még mindig fájó pontot jelent, hogy vesztettünk Szingapúrban. Ez emlékeztetett minket arra, hogy nem olyan egyszerű, és erős ellenfeleink vannak, akik le akarnak győzni minket, és a bukásunkat szeretnék látni. Ez a motiváció ad erőt nekünk, és hajt bennünket. A győzelem érzése függőséget okoz, és ezt a érzést senki sem akarja elveszteni."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik