F1: „Sokkal jobban felfújják” – Hamiltont nem nyűgözi le Verstappen

Vágólapra másolva!
2023.09.02. 11:52
null
Hamilton odaszúrt Vestappennek (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton úgy érzi, Max Verstappen sokkal könnyebb helyzetben van, hiszen a hollandnak sosem voltak olyan erős csapattársai, mint neki.

 

 

Lewis Hamilton az Olasz Nagydíj sajtónapján jelentette be, hogy további két évvel meghosszabbította a szerződését a Mercedesszel, és egyértelműsítette, célja, hogy megszerezze a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki címet. Az újabb sikerhez azonban az idén egyelőre százszázalékos Red Bull, valamint a sorozatban tizedik győzelmére és harmadik vb-elsőségére készülő Max Verstappen egyeduralmának kell véget vetnie.

74. OLASZ NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 1., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:22.657
2. szabadedzés: 1. Sainz 1:21.355
SZEPTEMBER 2., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.30–13.30
Időmérő: 16.00–17.00
SZEPTEMBER 3., VASÁRNAP
A verseny (53 kör, 306.72 km) rajtja: 15.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 17., 14.00Szingapúri Nagydíj, Szingapúr
Szeptember 24., 7.00Japán Nagydíj, Szuzuka
Október 8., 19.00Katari Nagydíj, Loszaíl

Noha a holland és a csapat is példátlan sikersorozatot épít, Hamiltont úgy érzi, nincs semmi különleges a mostani dominanciában. „Nem nyűgöz le jobban annál, mint amikor Michael (Schumacher) volt az élen, amikor Sebastian (Vettel) vezetett, amikor Kimi (Räikkönen) versenyzett, vagy amikor Fernando (Alonso) győzött. Ugyanolyan.”

„A csapatuk egészében az egyik legerősebb, minden hengerük maximumon üzemel. Az autó elképesztő, a versenyzők csodálatos munkát végeznek, nagyon kiegyensúlyozottak, a szerelők, a mérnökök és a stratégák is nagyszerűen dolgoznak” – ismerte el a Red Bullt, Verstappenek viszont keményen odaszúrt.

A brit szerint a holland eredményeit jobban felfújják, miközben neki mindegyik csapattársa ellen nehezebb dolga volt. „Érdekes, mert éppen ma reggel gondolkoztam ezen futás közben. A narratíva, ami a médiában megy… Amikor én győztem le fél másodperccel vagy hat tizeddel Valtterit (Bottas) az időmérőn, nem ezeket a dolgokat mondták, mint most, amikor Max ad hat tizedet Sergiónak (Pérez). Sokkal jobban felfújják."

„A személyes véleményem szerint Valtteri, és az összes eddigi csapattársam erősebb volt, mint bárki, aki Max mellett versenyzett. Jenson (Button) , Fernando, George (Russell), Valtteri, Nico (Rosberg). Ezek a srácok nagyon kiegyensúlyozottan teljesítettek, és Maxnak még nem kellett senki ilyen ellen versenyeznie.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik