F1: jövőre a Holland Nagydíj váltja a Spanyol GP-t – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2019.05.01. 16:11
null
Zandvoort 35 év után visszakerül az F1 vérkeringésébe (Fotó: AFP)
Az Autosport magazin értesülései szerint a 2020-as F1-es szezonban ismét lesz Holland Nagydíj. A zandvoorti viadal a barcelonai Spanyol GP-t válthatja fel.

Max Verstappen népszerűsége miatt a hollandok már évek óta dolgoznak azon, hogy 1985 után ismét legyen Formula–1-es nagydíjuk, és most úgy tűnik, Zandvoortban megvalósul a terv.

Az eddigi 30 hollandiai vb-futam mindegyikét az Északi-tenger partjához közeli pályán rendezték meg, s bár a MotoGP-versenyeknek otthont adó Assen is kacérkodott F1-es Grand Prix megrendezésének gondolatával, minden jel szerint a Haarlemhez közeli Zandvoort lesz a befutó.

Az idén öt futam szerződése jár le: a Spanyol, a Brit, az Olasz, a Német és a Mexikói Nagydíjé. Az olaszokkal sikerült megállapodni egy ötéves hosszabbításról, és a legfrissebb hírek szerint a Brit GP is marad Silverstone-ban legalább 2022-ig.

A Mexikói és a Spanyol Nagydíj viszont elveszítette az állami támogatását, s utóbbi helyére, az első európai futamként illeszkedhet be a 2020-as naptárba Zandvoort, Barcelonának pedig Fernando Alonso visszavonulása után megmaradnak a téli tesztek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik