F1: Webber 3, Gutiérrez 5 rajthelyes büntetést kapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.14. 12:00
Mark Webber azt hitte, Jean-Éric Vergne helyet hagy neki a Kínai Nagydíjon, ezért ment bele abba a manőverbe,, amely során összeütköztek, s Webbernek orrkúpcserére volt szüksége. Boxkiállása során rosszul rögzítették a jobb hátsó kerekét, a mely a pályára visszaérve levált az autójáról. Webber három rajthelyes büntetést kapott a manőverért. Esteban Gutiérrez öt rajthelyet veszít a jövő heti bahreini időmérő után Adrian Sutil kilökéséért.

„Próbáltam felzárkózni az élmezőnyhöz, és utolértem Jean-Éricet. Messziről értem mellé, biztosan látnia kellett, és amikor úgy láttam, hogy nagyon széles íven kezdi a kanyart, arra gondoltam, azért teszi, hogy helyet hagyjon nekem a belső íven – mondta Webber, akinek magyarázata nem győzte meg a sportfelügyelőket, így Bahreinben három rajthelyet veszít. – Tévedtem, mert befordult, és össze is értünk. Csalódott vagyok, de nem hibáztatom, hiszen előrébb volt, de ha a külső ívet választja, mindketten megyünk tovább gond nélkül."

Webber elmondta, az ütközéssel nem veszített sok időt, és egyébként is ment volna két körön belül a boxba új gumikért. Ám a kiállása során a jobb hátsó kerekét rosszul rögzítették, az le is esett a kör végén, és Webber kiesett. „Azt hitték a srácok a boxban, hogy minden rendben van a kerékkel, de leesett" – mondta Webber.

„Tökéletes zárása ennek a hétvégének" – ironizált Webber a büntetés kiszabása után.

Gutiérrez elfékezte magát a Sauberrel, ezért ment neki Sutil Force Indiájának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik