Mexikói pilótával kötött szerződést a Sauber

Vágólapra másolva!
2010.10.04. 19:27
null
Sergio Pérez álma valóra válik (Fotó: f1.com)
Mexikói pilótával kötött szerződést a Sauber Formula-1-es versenyistálló: Sergio Pérez 2011-ben mutatkozhat majd be a sorozatban.

Az 1990-es születésű mexikói első jegyzett sorozatában 14 évesen vett részt, a rákövetkező idényben már a Formula BMW-sorozatban állhatott rajthoz. Útja innen az A1 GP-sorozatba vezetett, majd 2007–2008-ban már a brit F3-s bajnokságban találkozhattunk a nevével, a legutóbbi két idényben pedig a GP2-es sorozatban állt rajthoz, utóbbiban a második helyen végzett összetettben. Négy futamot nyert meg, további két alkalommal dobogón végzett, a Hungaroringen például harmadik lett.

Pérez mellett a Sauber másik pilótája a japán Kobajasi Kamui lesz a 2011-es idényben. A konstruktőri világbajnokságon tizenöt futamot követően 27 ponttal a nyolcadik helyen álló Sauber-Ferrari Kobajasi mellett Pedro de la Rosával kezdte el az idényt, ám utóbbitól menet közben megváltak – a szeptember 12-i Olasz Nagydíj után –, helyére ideiglenes beugrónak a német Nick Heidfeld érkezett.

Pérez nem az első mexikói pilóta lesz a Formula-1-ben, korábban a Rodriguez-testvérek, valamint Moises Solana és Héctor Rebaque versenyezhetett már a közép-amerikai országot képviselve legjobbak között.

„A Formula-1-ben versenyezni minden fiatal pilóta álma, az én álmom most valóra válhat" – nyilatkozta Sergio Pérez.

„Nagy kihívás ez számomra, ami nagy felelősséggel is jár egyben, de boldog és büszke vagyok, hogy országomat képviselhetem az elitkategóriában. Szeretném megköszönni Peter Saubernek a bizalmat, minden tőlem telhetőt elkövetek, hogy megháláljam neki."

„Sergio az elmúlt években folyamatosan és egyenletesen fejlődött – nyilatkozta Peter Sauber –, az utolsó idényben pedig bizonyosságot adott küzdőszelleméről és megmutatta, hogy készen áll arra, hogy megfeleljen akár a Formula-1 támasztotta kihívásoknak is. Várom már a közös munkát vele, szerintem Kobajasi Kamuival együtt erős párost alkotnak majd."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik