Formula-1: a visszatérését tervezgető Villeneuve kifakadt

Vágólapra másolva!
2010.08.10. 11:37
Jacques Villeneuve, a Formula–1 1997-es világbajnoka kifakadt amiatt, hogy valaki részleteket szivárogtatott ki lehetséges visszatéréséről a száguldó cirkuszba. Mint ismert, Villeneuve a következő szezontól csapattulajdonosként térne vissza az F1-be.

„Nem tudom, ki vagy mi ellen harcolunk. Minden tárgyalás diszkréten zajlott, és így is volt jól. De valaki, aki nem is része a projektnek, úgy döntött, hogy beszél róla. Ez nagyon idegesítő. Én a magam részéről semmilyen tényről nem tudok beszámolni, mivel még nem született semmilyen megállapodás” – nyilatkozta Villeneuve a német Auto Bild című lapnak.

A 1997-es világbajnok arról is beszélt, egyelőre nem tudja, istállója zöld utat kap-e az F1-be vagy például a USF1-hez hasonlóan az elutasítás sorsára jut: „Nagyon keményen dolgozunk, de nem tudjuk, mi történik majd. Elképzelhető, hogy a mi projektünk lesz a legjobb, de az is lehet, hogy nem kapunk rajtengedélyt.”

A kanadai pilóta a Williams-istálló versenyzőjeként szerezte egyetlen világbajnoki címét, és sok nagy csatát vívott az akkor még ferraris Michael Schumacherrel. A maranellóiaknak akkor Jean Todt volt a csapatfőnöke, aki jelenleg a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöki pozícióját tölti be.

„Mindig jó volt a viszonyom Jean Todttal, és nem tudom elképzelni, hogy az FIA döntését befolyásolná egy régi rivalizálás. Egyébként is, biztos vagyok benne, hogy Todt nem egyedül hozza meg ezt a döntést" – mondta Villeneuve, aki nem árulta el, hogy versenyzőként is segítené-e csapatát.

Mint ismert, a 39 éves kanadai a szezon elején megállapodott a Stefan GP-vel, amely végül nem indulhatott el a Formula–1-ben. Látva az újonc csapatok eddigi teljesítményét, ezt aligha bánja Villeneuve.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik