Bourdais távozhat, történelmi pilótacsere várható a Toro Rossónál

Vágólapra másolva!
2009.07.13. 20:29
A Formula–1-es Toro Rosso-istálló megválhat Sébastien Bourdais-tól, és az eddig tartalék pilóta, Jaime Alguersuari veheti át a francia helyét. Ha létrejön a csere, és a spanyol rajthoz áll a Magyar Nagydíjon, ő lesz minden idők legfiatalabb pilótája a száguldó cirkuszban.
Alguersuari minden idők legfiatalabb F1-es pilótája lehet
Fotó: Imago
Alguersuari minden idők legfiatalabb F1-es pilótája lehet
Alguersuari minden idők legfiatalabb F1-es pilótája lehet
Fotó: Imago
Alguersuari minden idők legfiatalabb F1-es pilótája lehet

Nagyon úgy tűnik, hogy a Német Nagydíj volt Sébastien Bourdais utolsó versenye a Toro Rosso pilótájaként. Már a nürburgringi futam előtt is lehetett hallani olyan hangokat, hogy a franciának kifelé áll a rúdja az istállótól – és mivel Bourdais vasárnap sem váltotta meg a világot (kiesett a versenyből), ezek a hangok még jobban felerősödtek.

Az autosport.com portál értesülései szerint a Toro Rosso hamarosan pilótát cserél, és Jaime Alguersuari érkezik Bourdais helyére – ha valóban így történik, és a spanyol rajthoz áll a Magyar Nagydíjon, akkor ő lesz minden idők legfiatalabb Formula–1-es versenyzője.

Alguersueri 19 évesen és 125 naposan debütálhatna a száguldó cirkuszban, az eddig rekorder Mike Thackwell, aki 19 évesen és 182 napon vezette a Tyrrellt az 1980-as Kanadai Nagydíjon.

A fiatal spanyol, aki jelenleg a Toro Rosso tartalékpilótája, szintén úgy tudja, hogy Bourdais pályafutása véget ért a csapatnál. „Nagyon jó pilóta, de úgy tűnik, ebben az évben nem adott bele mindent. Úgy hiszem, a Red Bull vezetőségének döntése igazságos, de sosem jó érzés, ha egy pilótát szezon közben elküldenek” – nyilatkozta Alguersuari.

A barcelonai születésű versenyző a Renault-világsorozatban szerepelt, és nem ez lenne az első eset, hogy helyettesít egy Formula–1-es pilótát: a 2008-as Bajnokok Versenyén ő ugrott be a sérült Mark Webber helyére.

A Toro Rosso annak ellenére számít rá, hogy nincs F1-es tapasztala, mivel a teszttilalom miatt csak élesben készülhetne fel a következő, teljes szezonra. Sajtóértesülések szerint az istálló valószínűleg 48 órán belül bejelenti a cserét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik