Kubica sok lengyel szurkolóra számít a számára „hazai versenyen”

Vágólapra másolva!
2008.07.28. 10:49
Robert Kubica 2006-ban mutatkozott be a Formula–1-ben, Magyarországon versenyzett első alkalommal a BMW világbajnok pilótája, Jacques Villeneuve helyetteseként. A lengyel versenyző azóta begyűjtötte első futamgyőzelmét, 2008-ban a Kanadai Nagydíjon győzött, és jelenleg a negyedik helyet foglalja el a világbajnoki pontversenyben, tíz ponttal lemaradva a listavezető Lewis Hamilton mögött.
Kubica saját közönsége előtt versenyezhet
Fotó: Action Images
Kubica saját közönsége előtt versenyezhet
Kubica saját közönsége előtt versenyezhet
Fotó: Action Images
Kubica saját közönsége előtt versenyezhet

Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg a 2008-as Formula–1-es Magyar Nagydíjat?

Szavazatok száma: 4844

Lewis Hamilton
29 % (1415)
Kimi Räikkönen
46 % (2239)
Robert Kubica
6 % (298)
Felipe Massa
14 % (663)
Heikki Kovalainen
1 % (59)
Nick Heidfeld
1 % (43)
Más
3 % (127)
Nem meglepő, hogy Robert Kubica kedves emlékeket őriz a Hungaroringről, hiszen a lengyel pilóta Magyarországon debütált a Formula–1-ben 2006-ban, és azonnal egy nagyszerű eredménnyel mutatkozott be, a hetedik helyen végzett.

Igaz, Kubicát diszkvalifikálták a verseny után, mivel túl nehéznek találtak az autóját, de a kiváló eredmény elégnek bizonyult, hogy megszerezze a BMW-től távozó Jacques Villeneuve helyét a csapatban. A lengyel pilóta egy évvel később az ötödik helyen hozta be autóját a Magyar Nagydíjon.

„A Hungaroring az a pálya, ahol első alkalommal álltam rajthoz Formula–1-es versenyen 2006-ban – mondta Kubica. – Minden pilóta különleges kapcsolatban van azzal az aszfaltcsíkkal, melyen először versenyezhetett.”

„Minden bizonnyal rengeteg lengyel szurkoló érkezik majd Budapestre. A Magyar Nagydíj egyike a hazámhoz legközelebb eső versenyeknek, így bizonyos szempontból számomra ez a hazai nagydíj” – tette hozzá a lengyel.

Kubica azt is elmondta, nem csak e két dolog miatt kedveli a Magyar Nagydíjat, hanem élvezi a Hungaroring adottságait is, annak ellenére, hogy a nehéznek tartja a magyar pályát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik