Élesen kritizálta Niki Lauda a Sepangban hibázó Felipe Massát

Vágólapra másolva!
2008.03.24. 16:24
Keserédesre sikerült a Ferrari Formula-1-es csapatának húsvétja: Kimi Räikkönen nagyszerű győzelmet aratott, de Felipe Massa második versenyét sem tudta befejezni, ráadásul ismét saját hibája miatt. A brazil pilótát többen is élesen kritizálták kicsúszása után.

Massa a verseny 31. körében követett el csúnya hibát: nem tudta megfogni a kocsi hátulját, így a kavicságyban kötött ki, és fel kellett adnia a versenyt, ezzel pedig elúszott a biztosnak tűnő kettős Ferrari-győzelem. A brazil versenyző az évadnyitó nagydíjon, Melbourne-ben a rajtnál amortizálta le első szárnyát, majd David Coultharddal folytatott párviadala mindkettejük kiesését okozta.

Az olasz istállót már az ausztrál GP után is élesen kritizáló Niki Lauda most sem rejtette véka alá véleményét, és alaposan nekitámadt Massának.

„Nem tudom, hogy voltak-e technikai gondjai, de ha ő hibázott a második versenyen egymás után, akkor azt kell mondjam: teljesen agyatlanul vezet” – mondta.

Az első két futam bakiparádéját követően persze megindultak a találgatások: egyre többen pletykálják, hogy élő szerződése ellenére Massa 2009-re már nem lesz a Ferrari pilótája. A versenyző felesége, Rafaele Bassi-Massa nemes egyszerűséggel „marhaságnak” nevezte a híreszteléseket.

Az idén a német túraautó-bajnokságban, a DTM-ben induló Ralf Schumacher is úgy gondolja, a dél-amerikai sofőrnek nehéz dolga lesz a következő futamokon.

„Nagyon vigyáznia kell Massának a következő versenyeken, mert még egy hiba, és az olasz sajtó kíméletlen kereszttüzébe kerülhet” – nyilatkozta a Bildnek.

A brazil pilóta érthető módon nagyon letörten nyilatkozott a sepangi futam után, melyet csapattársa, a világbajnok Kimi Räikkönen hatalmas fölénnyel nyert meg.

„Kijöttem a hatos kanyarból, és nagyon keményen megdobott a szegély. Az autó hátulja kormányozhatatlanná vált, és nem tudtam megfogni a pörgést. Nagyon sajnálom, mert szinte biztos volt a kettős győzelmünk. Fel kell dolgoznom magamban ezt a pocsék kezdést, de érzem, hogy az autóban óriási potenciál van. Remélem, a következő nagydíjon, Bahreinben kijavítom a hibát.”

A világbajnoki pontversenyben Lewis Hamilton vezet, 3 ponttal Räikkönen és Heidfeld előtt.

A VILÁGBAJNOKI SOROZAT ÁLLÁSA

PILÓTÁK
1. Hamilton 14
2. Räikkönen 11
3. Heidfeld 11
4. Kovalainen 10
5. Kubica 8
6. Rosberg 6
7. Alonso 6
8. Trulli 5
9. Nakadzsima 3
10. Webber 2
11. Bourdais 2

CSAPATOK
1. McLaren 24
2. BMW 19
3. Ferrari 11
4. Williams 9
5. Renault 6
6. Toyota 5
7. Red Bull 2
8. Toro Rosso 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik