Kimi Räikkönen: A Ferrarinak még sokat kell javulnia a rajtig

Vágólapra másolva!
2008.02.12. 17:00
A Ferrari ígéretesen halad a felkészülésben, de még sokat kell javulnia az 59. Formula-1-es világbajnokság ausztráliai rajtjáig. Erről Kimi Räikkönen, a tavalyi sorozat legjobbja beszélt, miután a maranellóiak hétfőn befejezték a kétszer három napos bahreini tesztelést.
Kimi Räikkönen tudja, még javulnia kell a Ferrarinak
Reuters
Kimi Räikkönen tudja, még javulnia kell a Ferrarinak
Kimi Räikkönen tudja, még javulnia kell a Ferrarinak
Reuters
Kimi Räikkönen tudja, még javulnia kell a Ferrarinak

A Ferrari január elején mutatta be idei autóját, de azóta sokat változtatott az F2008 kódjelű konstrukción. Szahírban számos jó köridőt jegyeztek fel, öt alkalommal Räikkönen, míg a záró napon a csapattárs Felipe Massa bizonyult a leggyorsabbnak.

„Jól haladunk, de a tesztelések a problémákra is rávilágítanak. Nekünk csak kisebb gondjaink akadtak az F2008-cal – mondta a finn klasszis. – Tökéletesen meg akarjuk ismerni az idei autót, ezt a célt szolgálta a legutóbbi tesztelés is. A Ferrari jó úton halad, látjuk a fejlődést. Természetesen az autó megbízhatósága nem jön magától, de két-három köridőből már érdekes következtetéseket vonhattunk le.

Kimi Räikkönen legjobb köridejét (1:30,015) vasárnap érte el, ez sokkal jobb, amivel tavaly Felipe Massa (1:32.652) megszerezte a rajtelsőséget Szahírban.
„A fejlesztéseknek köszönhetően még javulhat a teljesítményünk. Már számos területen léptünk előre, most pedig kíváncsian várjuk az új aerodinamikai részeket, amelyeket a montmelói teszten (február 25-27.) próbálunk ki. Ott már az ellenfeleinkkel is összecsapunk, képet kapunk arról, hol is állunk valójában” – szögezte le Räikkönen.

A finn pilóta már korábban elmondta, a melbourne-i idénynyitó előtt még nem kaphatunk világos képet az esélyekről, de a következő hetek már irányt adhatnak.

„Még sokat kell javulnunk, de most már könnyebb a dolgom, mint 2007-ben – jegyezte meg a tavalyi világbajnok. - A következő teszt döntő lehet. Utánam már jön az első nagydíj, amely teljes képet ad az erőviszonyokról.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik