Kovalainen sokat tanult tavaly, hisz abban, hogy világbajnok lehet

Vágólapra másolva!
2008.01.28. 16:41
Heikki Kovalainen úgy érzi, sokat profitálhat a tavalyi szezon szerzett tapasztalatokból és új csapatánál olyan lehetőséghez jutott, amelynek kihasználásával Formula-1-es világbajnok lehet. A finn klasszis tudja, legfőbb céljának megvalósításához a csapattárs Lewis Hamiltont is felül kell múlnia, de reális esélyt lát erre.
Heikki Kovalainen világbajnok akar lenni
Heikki Kovalainen világbajnok akar lenni
Heikki Kovalainen világbajnok akar lenni
Heikki Kovalainen világbajnok akar lenni

„Sokat tanultam a tavalyi szezonban. Az elején kellett egy kisebb fenékbebillentés, hogy javítsak a teljesítményemen. Fontos volt, hogy a csapattal együtt találjam meg a lassúságom okait” – emlékezett a 2007-es idénykezdetre a wokingiak finn versenyzője, aki a kétszeres világbajnok, a Renault-hoz visszatérő Fernando Alonsót váltotta.

Heikki Kovalainentől rengeteget vártak a Renault-nál, hiszen rettentően fontos teszttapasztalatokkal és nagy tehetséggel kezdte meg versenyzői pályafutását a száguldó cirkuszban. Eleinte azonban sokat hibázott, nem találta helyét az Alonso távozása miatt elbizonytalanodott csapatban. A szezon második felére azonban felgyorsult, rendszeresen felülmúlta csapattársát, Giancarlo Fisichellát, Japánban második lett, de így is távoznia kellett Alonso és Nelsinho Piguet „kinevezése” miatt.

A 26 éves finn pilóta végül a McLarennél kötött ki, és úgy érzi, reális esélye van arra, hogy megnyerje az idei sorozatot.

„Az a célom, hogy világbajnok legyek. Lewist is le tudom győzni. A csapat ugyanazt az autót biztosítja számomra, így lesz esélyem. Csak ki kell használnom a lehetőséget – jelentette ki Kovalainen. – Lewis tavaly majdnem világbajnok lett. Hatalmas figyelem övezi a lépéseit, szupersztárrá vált”.

Hamilton 2007-ben az utolsó futamig vezetette a pontversenyt, de Brazíliában csak heteidk lett, így 1 ponttal a Ferrarit erősítő Kimi Räikkönen mögé szorult. A brit pilóta már szinte tökéletesen ismeri a nagy sikerhez elengedhetetlenül fontos „receptet”.

„Mit kell tennem idén? Le kell tennem a névjegyemet. Ha megnyerem idén a világbajnokságot, akkor jövőre már jobban érdeklődnek majd irántam az emberek” – mondta Kovalainen.

A finn versenyző azt is jól tudja, hogy 2007-ben szinte állandó „politikai harcok” bomlasztották a McLaren egységét, ezt idén ki akarja kerülni.

„Nem akarok ilyen helyzetbe kerülni, ez nem tartozik rám és nem is érdekel. Azt még most sem tudom igazán, hogy tavaly mi volt a baj, de én jó dolgokat hozhatok – jegyezte meg a finn pilóta, majd így folytatta: - A lehető leggyorsabb akarok lenni és mindenkit le szeretnék győzni. Ha ez eleinte nem sikerül, akkor még keményebben dolgozom majd a mérnökeimmel.”

Heikki Kovalainen tavaly 30 pontot gyűjtött és hetedik helyen végzett összetettben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik