A jövőre is versenyző Alonsót bármikor szívesen fogadja Briatore

Vágólapra másolva!
2007.10.01. 16:12
Fernando Alonso cáfolta, hogy jövőre nem szerepel a Formula-1-es világbajnokság futamain, noha a napokban Bernie Ecclestone erre utaló nyilatkozatot tett. A kétszeres világbajnok akkor sem tart szünetet, ha szerződést bont a McLarennel, igaz aggódnia nem is kell, mert korábbi csapatfőnöke, Flavio Briatoe kijelentette: a Renault bármikor szívesen foglalkoztatja.
Fernando Alonso nem akar 2008-ban Lewis Hamilton csapattársa lenni
Reuters
Fernando Alonso nem akar 2008-ban Lewis Hamilton csapattársa lenni
Fernando Alonso nem akar 2008-ban Lewis Hamilton csapattársa lenni
Reuters
Fernando Alonso nem akar 2008-ban Lewis Hamilton csapattársa lenni

A nemzetközi sajtó a hétvégén írt arról, hogy Alonso kihagyja a 2008-as szezont, hogy később szabadon távozhasson új csapathoz. A száguldó cirkusz első számú vezetője, vagyis Ecclestone szerint a kétszeres világbajnok egyelőre nem bontja fel szerződését a McLarennel, de nem is indul versenyeken.

„Ez nem szerepel a terveim között. Versenyezni akarok, ez egyértelmű” – mondta a spanyol klasszis a Cadena Ser rádiónak.

Fernando Alonso vasárnap a 42. köben kiesett a Japán Nagydíjon, így hátránya 12 pontra nőtt összetettben a Fudzsiban győztes Lewis Hamilonnal szemben. Igaz, két futam még hátravan az 58. világbajnokságból, így akár még össze is jöhet a triplázás.

„Élvezem a versenyzést, bárhol és bármikor teszem, Jövőre nagyon fontos szabályváltozások jönnek, eltűnnek a versenyzők dolgát megkönnyítő elektronikus segédeszközök. Mindenki szívesen versenyezne ilyen szezonban” – jelentette ki Alonso.

A napokban annak is híre ment, hogy a Ferrari szívesen alkalmazná Felipe Massa helyén a kétszeres világbajnokot, de ezt cáfolták az érintettek.

„Massa és Räikkönen is érvényes szerződéssel rendelkezik a következő szezonra, így számomra nincs hely” – jegyezte meg a spanyol klasszis.

Az viszont roppant érdekes lesz, hogy mit kezd a McLaren Alonsóval és Hamiltonnal, mert kettejük között rendkívül elmérgesedett a helyet, noha ezt a csapat hivatalos kommünikéi folyamatosan cáfolják. A brit pilóta a Japán Nagydíj után mondta azt, hogy szívesen látná mostani társát jövőre a Ferrarinál, míg a kétszeres világbajnok hétfőn „válaszolt”.

„Elégedett lennék, ha nem kellene jövőre is Hamiltonnal egy csapatban szerepelnem. Csodálatos lesz, ha jó autóba ülhetek és nem leszünk már együtt. De újabb nagy csata várható, ha mégis folytatnunk kellene a közös munkát” – jelentette ki Alonso.

A kétszeres világbajnok spanyol klasszis a múlt héten világosan kinyilvánította, hogy tiszteletben akarja tartani szerződését a McLarennel, de ez felettébb nehéz dolognak tűnik, mert valószínűtlen, hogy a belviszály miatt a brit csapat elküldené Lewis Hamiltont. A fiatal angol versenyző ugyanis Ron Dennis csapatfőnök protezsáltja és biztos, hogy valószínűsíthető világbajnoki címe jól jön majd a csapatnak a Formula-1-et rajongásig imádó szigetországban.

Így valószínű, hogy Alonsónak nyíltan vagy burkoltan megköszönik a közös munkát, de most már egyértelmű, korábbi főnöke, Flavio Briatore ugrásra készen várja a jó hírt.

„Megmondtam Fernandónak, bármikor visszatérhet hozzánk, ha elhagyja a McLarent. Buta lennék, ha tagadnám ezt – mondta a francia csapat olasz vezetője, majd hozzátette. – A McLarennél szerzett tapasztalatok után Fernando huszonhétszer is meggondolja, hogy ismét addig ismeretlen csapatnál keressen új kalandot. A Ferrarinál amúgy sincs szükség rá, már van két jó pilótájuk. Ráadásul Alonso és Räikkönen az ideihez hasonló problémákat okozna.”

Flavio Briatore egyébkánt úgy érzi, Alonso nem igazolt volna a Mclarenhez, ha tudja, kétszeres világbajnokként sem élvez elsőbbséget, hanem egyenlő bánásmódban részesül Hamiltonnnal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik