Max Mosley FIA-elnök várja a Renault elleni McLaren-iratokat

Vágólapra másolva!
2007.09.17. 17:37
Max Mosley, a Nemzetközi Automobil-szövetség elnöke várja a McLaren által „ígért” terhelő bizonyítékokat, amelyek negatívan befolyásolhatják a Formula-1-es világbajnokságban szereplő Renault-csapat közeljövőjét. Az FIA első számú vezetője szerint a francia istállótól már kapott iratokat, de azok alapján nem indul vizsgálat.
Max Mosley és Flavio Briatore beszélyget a Monacói GP-n
www.autosport.com
Max Mosley és Flavio Briatore beszélyget a Monacói GP-n
Max Mosley és Flavio Briatore beszélyget a Monacói GP-n
www.autosport.com
Max Mosley és Flavio Briatore beszélyget a Monacói GP-n

A múlt csütörtökön lezárult” kémügy kapcsán keltek szárnyra azok a hírek, melyek szerint a McLaren olyan információkkal rendelkezik, amelyek alapján azonnal kizárhatnák a Renault-t. Az FIA meg is erősítette, hogy a wokingiak ügyvédje többféle dokumentumot ígértek, de azok egyelőre nem érkeztek meg.

„Még nem ismerjük azokat a részleteket és panaszokat, amelyeket a McLarentől várunk. Ha eljutnak hozzánk, azonnal megkezdjük a vizsgálatot” – jelentette ki a nemzetközi szövetség elnöke.

Max Mosley hozzátette: Ron Dennis McLaren-csapatfőnök személyesen ígérte meg, hogy rövidesen eljuttatják a dokumentumokat.

Az FIA-főnök elárulta, a Renault már adott tájékoztatást, de az „természetesen” nem tartalmazott terhelő bizonyítékokat. Állítólag a McLarentől „szerződtette a francia istálló azt a szakembert, aki néhány floppy-lemezt vitt magával előző munkaadójától.

„Természetesen nem is vártuk, hogy a Renault ártson magának a dokumentációjával” – jegyezte meg Mosley.

Flavio Briatore, a franciák első számú vezetője a Belga Nagydíj idején tartott sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, azonnal beperli azt a személyt, aki azt állítja, hogy a Renault esete nagyban hasonlít a Ferrari kontra McLaren kémügyre.

„Másodszor: nem zajlik vizsgálat személyem és a csapat ellen. Harmadszor: minden rendelkezésünkre álló iratot elküldtünk a szövetségnek és a McLarennek” – jelentette ki Briatore.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSAINK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik