A QPR-érdeklődés ellenére Briatore elkötelezett a száguldó cirkusz iránt

Vágólapra másolva!
2007.08.24. 13:26
Flavio Briatore száz százalékig elkötelezett a Formula-1 iránt, noha nagy erőket mozgósít annak érdekében is, hogy megszerezze a nagy múltú angol labdarúgócsapat, a Queens Park Rangerst. A Renault olasz főnöke erről pénteken beszélt a Török Nagydíjon.
Frank Tamással beszélget Flavio Briatore, a háttérben Bernie Ecclestone
www.autosport.com
Frank Tamással beszélget Flavio Briatore, a háttérben Bernie Ecclestone
Frank Tamással beszélget Flavio Briatore, a háttérben Bernie Ecclestone
www.autosport.com
Frank Tamással beszélget Flavio Briatore, a háttérben Bernie Ecclestone

Fisico maradni akar

Giancarlo Fisichella reméli, jövőre is a Renault-csapat versenyzője lehet, vagyis meghosszabbítják szerződését. Az illetékesek szeptemberben tárgyalnak majd, az olasz pilóta legalább egy éves „toldást” remél.

A római versenyző állítja, idén is keményen dolgozott a sikerekért, de az ígéretek ellenére a Renault nem biztosított versenyképes autót. Emiatt a nagy reményekkel érkező Heikki Kovalainen szereplése is elmaradt a várakozásoktól. A szakértők szerint a jelenlegi páros 2008-ra felbomlik, mert Nelsinho Piquet ugrásra készen vár a lehetőségre.
Érdekesség, hogy Briatore mellett az F-1 első számú vezetője, Bernie Ecclestone is futballklub-vásárláson munkálkodik, az Arsenalt kívánja megvásárolni.

„Az én legfőbb üzletem az F-1, a Formula-1 száz szalékos prioritást élvez. Minden mást is professzionálisan kezelek, de az F-1-ben már baráti társaságként tevékenykedünk – mondta Briatore, majd kitért a QPR-ra: - Ez is csak egy üzleti feladat. Nemrég nyitottam Cipriana nevű éttermemet Londonban, de nem én dolgozom a konyhában. Vannak embereim arra, hogy elvégezzék a szükséges feladatokat. Van arra mód, hogy különböző üzleteket vezessek, mégse vegyek részt a napi munkában.”

Flavio Briatore ezután azt is elmondta, hogy még közel sem lehet kész tényként kezelni a QPR megszerzését.

„Folyamatosan tárgyalunk. Számos barátommal ügyködöm az egészen, de mindannyinkat meglepett, hogy a közvélemény ilyen nagy érdeklődést tanúsít. Nem hiszem, hogy ilyen nagy szenzáció lenne” – jegyezte meg Briatore.

A Renault csapatfőnöke elárulta: több megbízottja tárgyal a QPR megvásárolásáról.

„Ismerem a srácokat, tudom, mi zajlik a háttérben. De még nem beszélhetünk megállapodásról, erről még szó sincs” – zárta mondandóját Flavio Briatore.

Az 1882-ben alapított Queens Park Rangers jelenleg az angol labdarúgó-bajnokság második osztályában szerepel, tavaly a 18. helyen végzett. Korábban az élvonal tagja is volt, 1976-ban ezüstérmes volt 1 pont hátránnyal a Liverpool FC mögött. Huszonöt évvel ezelőtt döntőt játszott az FA-kupában, az első mérkőzés 1-1-es eredménye után a megismételt találkozón 1-0-s vereséget szenvedett a QPR.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik