Massa újabb jó eredményekre hajt a Magny-Cours-i balszerencse után

Vágólapra másolva!
2007.07.05. 11:01
Felipe Massa úgy érzi, a hétvégi Magny-Cours-i futamon sorozatosan balszerencsés volt, ezért lett „csak” második Kimi Räikkönen mögött, ugyanakkor eltökélten harcol azért, hogy további jó eredményeket érjen el az 58. Formula-1-es világbajnokság további versenyein. A Ferrari brazil pilótája kiemelte, a Francia Nagydíjon tökéletesen működött az autója, így nem is lehet elégedetlen.
A Ferrari kettős győzelmet ünnepelt Franciaországban
www.autosport.com
A Ferrari kettős győzelmet ünnepelt Franciaországban
A Ferrari kettős győzelmet ünnepelt Franciaországban
www.autosport.com
A Ferrari kettős győzelmet ünnepelt Franciaországban

„Néhány nap már eltelt Magny-Cours óta és továbbra sem mondhatom azt, hogy boldogtalan lennék a második hellyel, noha a futam nagy részében én haladtam az első helyen – kezdte nyilatkozatát a dél-amerikai versenyző, majd így folytatta: - Örülök annak, hogy hozzájárulhattam a Ferrari kettős győzelméhez, ez először történt meg, mióta Kimi a társam. Az viszont kissé csalódottá tett, hogy nem én álltam az élen a futam végén.”

Massa a szombati időmérő edzés utolsó szakaszában előzte meg az addigi két etapot megnyerő Lewis Hamiltont, így az élről várhatta a vasárnapi rajtot. Pozícióját meg is őrizte egészen a második boxkiállásig, amely után csak finn csapattársa mögé tért vissza, a leintésig meg is maradt a sorrend.

Minden tökéletesen alakult a hajráig, amikor Kimi volt a szerencsésebb. Időnként ez is előfordul. Már az időmérőn is ő volt a szerencsésebb, korán ment ki a pályára, így még egy plusz kört is megtehetett. A rajtnál is mázlija volt Hamilton megelőzésénél, majd azzal is ő nyert, hogy én beragadtam a forgalomba. Ezért nem nyerhettem, pedig egész hétvégén én voltam a leggyorsabb, megnyertem az időmérőt és enyém volt a futamon a legjobb köridő is” – emlékezett a Francia Nagydíjra a pontverseny harmadik helyén álló Massa.

A brazil versenyző hozzátette, a győzelem elmaradása nem keserítheti el, mivel a kettős győzelemmel a Ferrari jelentősen csökkentette hátrányát a McLarennel szemben.

„Az újabb jó eredmények elérésére kell figyelnünk a szezon végéig” – zárta mondandóját Felipe Massa.

A száguldó cirkusz idei sorozata a hétvégi Brit Nagydíjjal folytatódik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik