Räikkönen tudja, nehéz dolga lesz, de még nem tett le a világbajnoki címről

Vágólapra másolva!
2007.06.21. 14:43
Kimi Räikkönen nem tett le az 58. Formula-1-es világbajnokság megnyeréséről, noha jelenleg 26 pontos hátránnyal követi az éllovas Lewis Hamiltont. A Ferrari finn versenyzője azonban tudja, jelentősen javulnia kell, ha meg akarja valósítani álmát.
Kimi Räikkönen szerdán Silverstone-ban tesztelt
Reuters
Kimi Räikkönen szerdán Silverstone-ban tesztelt
Kimi Räikkönen szerdán Silverstone-ban tesztelt
Reuters
Kimi Räikkönen szerdán Silverstone-ban tesztelt

„Nem hiszem, hogy könnyű lesz a feladatom, de még számos verseny vár ránk. Szerintem van még esélyünk” – mondta Räikkönen, aki ezen a héten a silverstone-i teszten készül az idei nyolcadik futamra, a jövő heti Francia Nagydíjra.

Kimi Räikkönen megnyerte az év első futamát Ausztráliában, utána kétszer a harmadik helyen ért célba. A legutóbbi négy GP-n azonban nem került a dobogóra, legjobban a vasárnapi indianapolisi nagydíjon szerepelt, a negyedik helyet szerezte meg.

„Az utóbbi időben elmaradtak az eredményeink a várakozásainktól, de szerencsére ezen változtathatunk. Tudjuk, hogy legutóbb már nagyon gyors volt az autónk, de sajnos beragadtunk a „forgalomba”. Ha problémamentes lesz a következő futamunk, akkor versenyre kelünk a McLarennel. Ez a legfőbb célunk” – szögezte le a finn klasszis.

A finn pilóta szerdán második volt a toyotás Jarno Trulli mögött a szigetországi gyakorláson. A Ferrari új aerodinamikai megoldásokat próbált ki, Räikkönen szerint bizakodásra adnak okot a tapasztalatok.

„Jól alakultak a dolgok. Az időjárással is szerencsénk volt, szinte a teljes edzésprogramot száraz pályán teljesíthettem. Az autó kiválónak tűnt, szerintem előreléptünk” – zárta mondandóját Kimi Räikkönen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik