Räikkönen nem tett le a világbajnoki címről, „várja” a többiek gondjait

Vágólapra másolva!
2007.06.07. 13:24
A legutóbbi két futamon tapasztalt gondok ellenére Kimi Räikkönen nem tett a világbajnoki cím elhódításáról, mert úgy véli, a vetélytársakat sem kerüli el a balszerencse az 58. Formula-1-es világbajnokság további futamain. A Ferrari finn ásza azonban már szeretné maga mögött tudni a problémákat, s már a hétvégi Kanadai Nagydíjon faragni kíván hátrányából.
Monacóban egy pontot szerzett a finn pilóta
www.autosport.com
Monacóban egy pontot szerzett a finn pilóta
Monacóban egy pontot szerzett a finn pilóta
www.autosport.com
Monacóban egy pontot szerzett a finn pilóta

A McLaren-Mercedestől érkezett klasszis a legutóbbi két futamon műszaki hibák miatt mindössze 1 pontot gyűjtött, így összetettben visszaesett a negyedik helyre. Hátránya 15 pont az éllovas Fernando Alonsóval és az azonos eredménnyel második Lewis Hamiltonnal szemben.

„Monaco már történelem, Kanadában minden megváltozik. Az biztos, hogy a McLaren egy pillanatig sem lesz annyival előttünk, mint Monte-Carlóban” – szögezte le Räikkönen.

A finn pilóta úgy véli, korábbi csapatának monacói fölénye nem tükrözi a valós erőviszonyokat, így jelenlegi hátrányának ledolgozása nem jelenthet megoldhatatlan feladatot.

Szavazás

Ki nyeri a Formula–1-ben az Egyesült Államok Nagydíját?

Írja be az itt látható számot!
„Néhány jó versennyel és a riválisok rosszabb szereplésével máris alapvetően változik a helyzet. Jó esélyeim vannak arra, hogy harcban legyek a világbajnoki címért. Mindent megteszek azért, hogy a lehető legtöbb versenyt nyerjem meg, az év végén meglátjuk, mire lesz elég a világbajnoki csatában” – szögezte le Kimi Räikkönen.

A mclarenes időkben sokszor sújtotta balszerencse a finn versenyzőt, aki tagAdja, hogy az idei esetek után kétségbe esett volna. Räikkönen ugyanis úgy gondolja, a többiek sem menekülhetnek az „átoktól”.

„Nehéz elképzelni, hogy ellenfeleim problémamentesen versenyzik végig a szezont. Ha bennünket a folytatásban már elkerülnek a problémák, akkor biztosan ledolgozzuk a hátrányunkat. Harcolunk, már a hétvégén csökkenteni akarjuk a különbséget. Az idei futamokon csak egyszer hibáztam, a Monte-Carló-i rontás azonban sokba került. Ha bármelyik másik pályán követtem volna el a hibát, akkor jóval szerényebb lett volna a következménye az esetnek” – jelentette ki Räikkönen.

A finn klasszis érvként hozzátette: Monacóban szinte megoldhatatlan feladatot jelent az előzés, így a megszerzett egy pontot akár jó eredménynek is nevezhetné. -
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik