Jean Todt: Michael Schumacher sohasem lesz csapatfőnök

Vágólapra másolva!
2007.05.29. 10:25
A posztot korábban betöltő Jean Todt biztos abban, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher sohasem lesz a Ferrari Formula-1-es csapatának első számú vezetője. A francia szakember erről az olasz sajtónak beszélt a hétvégi Monacói Nagydíjon.
A két barát: Michael Schumacher és Jean Todt
A két barát: Michael Schumacher és Jean Todt
Reuters
A két barát: Michael Schumacher és Jean Todt
A két barát: Michael Schumacher és Jean Todt
A két barát: Michael Schumacher és Jean Todt
Reuters
A két barát: Michael Schumacher és Jean Todt

Pedig Jean Todt Monte-Carlóban először még úgy vélekedett, hogy Schumacher minden szempontból megfelelne a követelménynek, ideális csapatfőnök lehetne Maranellóban. Később azonban már egészen másként vélekedett, amikor az újságírók arról faggatták, mikor lesz maranellói csapatfőnök a sportág történetének legsikeresebb versenyzője.

„Erre a kérdésre most nem válaszolok, úgy vélem, soha nem is lesz erre szükség. Michael nem lesz csapatfőnök. Tudják, mit jelent ez: „soha”. S.O.H.A. Nézzék meg a szótárban, mit is jelent ez a szó” – szögezte le a Ferrari korábbi csapatfőnöke, aki a tavalyi szezont követő átalakítások után csapatigazgatóként tevékenykedik.

Michael Schumacher a 2006-os szezon végén fejezte be Formula-1-es pályafutását, s azóta találgatások sokasága került napvilágra. A legtöbb pletyka arról szólt, hogy ő lesz Jean Todt utódja, de úgy tűnik, erre végül nem kerül sor.

A francia szakember azt azonban egyáltalán nem tagadta, hogy keresik a hosszú távú megoldást a pozíció kapcsán.

„Michaelnek megvannak az adottságai, s szerintem ő lenne a legmegfelelőbb személy. De ő nem akar csapatfőnökként tevékenykedni. Pedig Michael szereti a csapatot, s a csapat is szereti őt. Ő egy nagyon okos fiú, aki tudja, ha átvenné az irányítást, akkor nagyon keményen, napi 10-12 órát kellene dolgoznia az irodában. Egyszerű a dolog. Ő ezt nem akarja csinálja, s én megértem őt” – jelentette ki Jean Todt.

A Ferrari csapatigazgatója kitért az egy éves szabadságát töltő Ross Brawnra, a korábbi technikai igazgatóra is. Michael Schumacher mellett őt is esélyesnek tartották a csapatfőnökségre, de Todt szerint erről még nem beszélt az érintettel.

„Átveheti-e Brawn a helyemet? Még nem keresett bennünket hivatalosan az ügyben, de ha sor kerül erre, akkor egyértelmű, hogy figyelembe vesszük a választásnál” – zárta mondandóját Jean Todt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik