Räikkönen: Tudtuk, nem lesz tökéletes a motorom, örülök a pontoknak

Vágólapra másolva!
2007.04.08. 12:50
Az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon győztes Kimi Räikkönen a Melbourne-ben tapasztalt motorgond miatt nem száguldhatott teljes erővel Sepangban, így örül annak, hogy végül hat pontot szerzett az 58. Formla-1-es világbajnokság második futamán. A Ferrari finn klasszisa azonban csalódott, hogy végül nem tudott csatázni a végső sikerért.
Kimi Räikkönen csalódott, hogy nem küzdhetett a győzelemért
Reuters
Kimi Räikkönen csalódott, hogy nem küzdhetett a győzelemért
Kimi Räikkönen csalódott, hogy nem küzdhetett a győzelemért
Reuters
Kimi Räikkönen csalódott, hogy nem küzdhetett a győzelemért

„Tudtuk, hogy nem lesz tökéletes a motorom, ezért kompromisszumot kellett kötnünk. Ezért Sepangban nem mehettem teljes erőből, ügyelnem kellett a biztonságra, hogy pontokat szerezzek. Butaság lett volna a kockáztatás” – mondta Räikkönen.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A finn pilóta elárulta, mindenképpen meg akarta szerezni a legjobb rajthelyet, hogy kedvező pozícióból indulhasson, de szombaton csak a harmadik lett csapattársa, Felipe Massa és a kétszeres világbajnok Fernando Alonso mögött.

„Sajnos nem kezdődött ideálisan a hétvégém, nem lettem edzéselső” – jegyezte meg a finn versenyző, majd hozzátette: Örülök annak, hogy végül pontokat szereztem, de csalódott vagyok a futamot kísérő nehézségeink miatt. Persze még a szezon korai szakaszában járunk, de már jó pozícióba kerültünk. A következő futamokon is kemény csata várható, de hát erről is szól az F-1” – jelentette ki Räikkönen.

A Sepangban még „elhalasztott” motorcserére a jövő étvégén rendezendő Bahreini Nagydíjon már sok kerülhet, s a finn klasszis reméli, ismét fordul a kocka.

„Nagyon nehéz hétvégén vagyunk túl, túlságosan sok dologban kellett kompromisszumot kötnünk, így csökkent a gyorsaságunk. Az autó könnyen vezethető volt, de nem bizonyult megfelelően gyorsnak. Remélem, a következő futamra fordul a kocka, ismét harcban lehetek a győzelemért
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik