Jean Todt: Még javítani kell az idei autónk megbízhatóságán

Vágólapra másolva!
2007.03.21. 12:45
Jean Todt csapatvezető szerint Kimi Räikkönen melbourne-i sikere sem feledtetheti Felipe Massa szombati problémáját, vagyis az 58. Formula-1-es világbajnokságot biztos győzelemmel kezdő Ferrari előtt még nagy munka áll, javítani kell az autó megbízhatóságán. A francia szakember szerint ez a csapat leggyengébb „láncszeme”.
Jean Todt szerint még nagy munka vár a Ferrarira
Reuters
Jean Todt szerint még nagy munka vár a Ferrarira
Jean Todt szerint még nagy munka vár a Ferrarira
Reuters
Jean Todt szerint még nagy munka vár a Ferrarira

A brazil versenyző a rajtsorrendről döntő időmérő edzés második szakaszának hajrájában váltóhiba miatt nem érhetett el értékelhető időeredményt, ezért csak a 16. helyre került. A futamot végül az utolsó pozícióból kezdte, lévén motorját kicserélték, ez pedig visszasorolást vont maga után.

„Nem voltunk elég megbízhatóak, ez sújtott bennünket a kvalifikáció során. Massa a rajtrács végéről indult, s végül hatodik helyen zárt – kezdte nyilatkozatát Jean Todt.

A Ferrari-főnök hozzátette: a brazil pilóta fontos három pontot gyűjtött, de ez nem elégíthette ki őt és csapatát.

„Csalódottak voltunk, hiszen nem tudtuk bizonyítani a valós felkészültségünket és erőnket. A következő napokban, a következő hetekben nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy a Malajziai Nagydíjra javuljon a megbízhatóságunk” – mondta a maranellói istálló egyik legfontosabb vezetője.

Jean Todt hozzátette: a megbízhatóság javítása nem mehet a sebesség rovására.

„Folyamatosan dolgozunk a fejlődésért, ez fontos része a következő napok, hetek, hónapok programjának. Természetesen az ausztráliai siker nagyon ösztönző és fontos volt, elégedettséggel töltötte el a csapat tagjait. Motivációt is adott az előttünk álló feladatokhoz” – zárta mondandóját a Ferrari-csapat igazgatója.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik