Felipe Massának több szempontból is fontos volt a hazai siker

Vágólapra másolva!
2007.03.06. 10:56
A jövő heti szezonnyitó Formula-1-es futam előtt egyre több versenyző nyilatkozik idei terveiről és az esélyekről, de a közelmúltról is. Nem véletlen, hogy a legnagyobb esélyesek közé tartozó Felipe Massa elárulta, rendkívül fontos számára, hogy megismételje 2006-os sikerét a Brazil Nagydíjon. A Ferrari brazil ásza azonban a többiekről sem „feledkezett meg”, s ennek kapcsán kijelentette: hamarosan Lewis Hamilton, Heikki Kovalainen és Robert Kubica is kiváló szerepléssel kényezteti el szurkolóit.
Felipe Massa boldogsága a tavalyi hazai győzelem után
www.autosport.com
Felipe Massa boldogsága a tavalyi hazai győzelem után
Felipe Massa boldogsága a tavalyi hazai győzelem után
www.autosport.com
Felipe Massa boldogsága a tavalyi hazai győzelem után

A téli tesztidőszakban Massa számos remek eredményt ért, a múlt héten Bahreinben mindhárom napon a leggyorsabbnak bizonyult, így nem meglepő, hogy sokak szerint 2007-ben ő lesz a sorozat legjobbja. A brazil klasszis ezúttal nem beszélt erről, viszont szívesen nyilatkozott a tavalyi utolsó nagydíjról, amikor hazai pályán diadalmaskodott, s ünnepelte kitörő örömmel pályafutása második F-1-es elsőségét.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
„Nagyon fontos győzelem volt, ezzel ugyanis megszereztem összetettben a harmadik helyet. Az is lényeges volt, hogy második alkalommal nyertem egy szezonon belül. Harmadszor pedig: bebizonyítottam, hogy megérdemelten kerültem a Ferrarihoz, s nem csak azért választottak, mert mást nem tudtak szerződtetni” – jelentette ki Massa.

A brazil versenyző hozzátette: második győzelmével az ázsiója is megnőtt a Formula-1-es közösségben.

A Ferrari ásza reméli, idén is legyőzhetetlen lesz hazai pályán, de tudja, újabb vetélytársakkal kell számolnia a már jól ismert riválisok mellett.

„Régóta ismerem Hamiltont, s úgy gondolom, idén is gyors lesz, elképzelhető, hogy az év meglepetésembereként szerepel majd. De az is biztos, hogy Kovalainen is gyors pilóta, aki már rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Robert Kubica is nagyszerű versenyző, tavaly úgy ért el remek eredményeket, hogy rutintalan volt a Formula-1-ben. A jövőben a legjobbak közé kerülhet. Idén nagyszerű autóval indulhat, versenyképesnek tűnik” - zárta mondandóját Massa.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik